5G kan anvendes bredt i mange brancher. Industri, byggeri, landbrug, smart cities osv. Alene i produktionsindustrien er potentialet 605 mia. dollars på verdensplan (KPMG 2019).

Foto: Getty
27.06.19 DIB Nyheder

Nu testes 5G i Danmark – hvad kan du bruge det til?

Telia og Telenor går nu i gang med at teste 5G i Danmark. Fuld udrulning kræver engagement og investeringer fra virksomheder og private. Læs hvorfor investeringen kan give mening for din virksomhed.

5G - næste generation af mobilt netværk – skal nu testes i Danmark. Det meddelte virksomhederne Telia og Telenor 26. juni . Det sker med udstyr på virksomhedernes fælles mobilnetværk.

- 5G bliver en markant forbedring af Danmarks digitale infrastruktur, og med etableringen af testområderne skaber vi et dynamisk miljø, der vil give os vigtige erfaringer med 5G-teknologien. Telias ambition er at give kunderne mulighed for selv at afprøve og vurdere teknologierne i praksis. Vi ser frem til at omsætte visionerne til virkelighed, og til dialogen med kunderne om de anvendelsesmuligheder, som 5G introducerer, siger Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark i en pressemeddelelse.

Læs også: DI: 5G-handlingsplan kan løfte Danmarks digitale udvikling – men send flere penge

5G bliver ikke noget, man bare skal tilkøbe som ekstra hurtigt net. For at udnytte det, skal teknologien tænkes ind i både produktion, administration, salg og udviklingsarbejde Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Spændende at følge

I DI modtager digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal nyheden med begejstring.

- Mulighederne i 5G er overvældende, og Danmark skal helt frem i bussen på udviklingen for at bevare dansk digitaliserings forspring til andre lande. De virksomheder, der kommer først med nye løsninger med 5G, der skaber værdi for dem selv eller deres kunder, er fremtidens vindere, siger Christian Hannibal.

Han understreger, at udviklingen ikke kommer af sig selv, og at den vil kræve engagement og investeringer både fra det offentlige og fra virksomhedernes side.

- Det er meget store investeringer, der skal til, for at 5G bliver tilgængeligt, og teleselskaberne kan og skal ikke bære den investering alene. Derfor opfordrer vi andre virksomheder til at kigge på mulighederne og kontakte os, hvis de vil høre mere om, hvordan 5G kan skabe værdi for dem, siger Christian Hannibal.

Muligheder for alle typer virksomheder

Han mener, at 5G rummer muligheder for alle typer af virksomheder.

- Fx kan man i fremstillingsindustrien skabe mere intelligent produktion ved hjælp af billedgenkendelse sendt via 5G til skyen. Det samme kan landbruget og måske skabe selvkørende frugtplukkere. Potentialet er enormt for de virksomheder, der går ind i det her, siger Christian Hannibal.

Han understreger, at mulighederne for brugen af 5G formentlig rækker længere end de fleste mennesker har fantasi til at forestille sig. Og at det netop af den årsag kræver visioner og åbenhed for fremtidsperspektiver at engagere sig i udviklingen af 5G.

- 5G bliver ikke noget, man bare skal tilkøbe som ekstra hurtigt net. For at udnytte det, skal teknologien tænkes ind i både produktion, administration, salg og udviklingsarbejde, siger Christian Hannibal.  

Kontakt chefkonsulent Morten Kristiansen for yderligere oplysninger om mulighederne i 5G mokr@di.dk tlf 33774808

Fakta

Fakta om 5G

5G giver højere kapacitet, højere grad af pålidelighed og mindre forsinkelse på signalet.

Det betyder, at 5G åbner op for helt nye typer af anvendelsesmuligheder.

Fx kan man fjernstyre en drone med en mobiltelefon, billedgenkendelse på maskiner kan via forbindelse til en cloud automatisere produktion eller give mulighed for selvkørende robotter.

5G kan anvendes bredt i mange brancher. Industri, byggeri, landbrug, smart cities osv. Alene i produktionsindustrien er potentialet 605 mia. dollars på verdensplan (KPMG 2019).

Udrulning vil være drevet af efterspørgslen. Specielt fremstillingsindustrien vil være en af de første industrier til at kunne drage nyttige af mulighederne.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold