11.06.19 DIB Nyheder

Nye tal: Antallet af kontanthjælpsmodtagere falder til laveste niveau i 10 år

Gode jobmuligheder har nedbragt antallet af kontanthjælpsmodtagere til det laveste niveau i 10 år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I marts måned var der 125.900 modtagere af kontanthjælpslignende ydelser, hvilket svarer til et fald på 0,9 pct. i forhold til marts måned.

- Det stærke arbejdsmarked giver også nye job til kontanthjælpsmodtagere. Vi har nu det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i 10 år, og bare på det seneste år er antallet reduceret med næsten 10 pct. Det er virkelig positivt, at så mange mennesker vinder indpas på arbejdsmarkedet, siger DI’s underdirektør Steen Nielsen.

Tendensen har stået på de seneste tre år med et gennemsnitligt månedligt fald på 1200 modtagere.

- Den stærkeste udvikling sker for jobparate kontanthjælpsmodtagere, som der er blevet 20 pct. færre af på det seneste år. Det viser, at det giver resultater, når jobcentrene sætter gang i den jobrettede indsats, siger Steen Nielsen.

- Vi bør udnytte de gode tider til at få endnu flere kontanthjælpsmodtagere i job. Det er vigtigt, at jobcentrene har fokus på at vurdere så mange kontanthjælpsmodtagere som muligt jobparate og igangsætte en jobrettet indsats. Og reglerne bør ændres, så unge modtagere af uddannelseshjælp også kan vurderes jobparate, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold