07.06.19 DI Business Nyheder

Nye tal: Dansk eksport genfinder melodien

Dansk eksport går heldigvis frem igen, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Eksporten steg med 5,6 procent i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten går heldigvis frem igen. Efter to måneder med stor tilbagegang i eksporten er det en rigtig god nyhed for dansk økonomi, da det viser at der stadig er gang i det danske opsving. Væksten i Europa har dog kurs mod det laveste niveau i seks år, så det kan desværre blive svært at fortsætte den flotte vækst, vi har set over det seneste år, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

Eksporten ligger i årets fire første måneder 7,5 pct. højere end året før. Særligt eksporten af medicin og maskiner gået frem over det seneste år.

- Medicin, fødevarer og vindmøller er mindre følsomme over for udsving i konjunkturerne. Disse produkter fylder meget i dansk eksport, og derfor bliver vi forhåbentlig ikke så hårdt ramt den lavere vækst i udlandet, siger Allan Sørensen.

- 825.000 danske arbejdspladser afhænger af eksporten. Derfor håber vi, at eksportvirksomhederne kan fortsætte med at hente flere nye ordrer hjem fra udlandet, siger Allan Sørensen.

- Eksporten er den store motor bag vækst og jobskabelse i Danmark. Eskalerer handelskrigen, taber vi markedsandele eller svækkes væksten i udlandet yderligere, så kan det få alvorlige konsekvenser for væksten i dansk økonomi, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret