27.06.19 DIB Nyheder

Industrien mærker opbremsning i Europa

Nye tal: Konjunkturindikatoren faldt i juni, men de fleste virksomheder forventer stadig at øge produktionen

Den samlede konjunkturindikator for industrien faldt i juni fra -2 til -5. De fleste virksomheder i industrien forventer dog at øge produktionen i fremtiden, viser tal fra Danmarks Statistik. Det skal ses i lyset af den faldende europæiske vækst, handelskrigen mellem USA og Kina og brexit, mener DI.

- De fleste danske industrivirksomheder forventer at producere mere de kommende måneder. Det står i kontrast til den tyske industri, hvor produktionen er bremset op, og forventningerne er faldet til det laveste niveau siden den europæiske gældskrise, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Mange danske virksomheder har specialiseret sig inden for områder, der ikke er så følsomme over for den faldende vækst i Europa. De er f.eks. stærke indenfor vindmøller, fødevarer og lægemidler.

- Industrien klarer sig godt, fordi virksomhederne fremstiller mange produkter såsom vindmøller, fødevarer og lægemidler, der er nødvendige og kan sælges i både op- og nedture. Nedgangen i tysk industri betyder dog, at der bliver skabt 3.500 færre job herhjemme, end der kunne blive skabt, siger Morten Granzau.

Læs også: Nationalbankdirektør: Gem krudtet til hvis krisen rammer

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold