20.06.19 DIB Nyheder

Nye tal: Positive forbrugere kan forlænge opsvinget i Danmark

Stigende løn og øget beskæftigelse øger forbrugernes tro på, at fremgangen vil fortsætte. Det kan måske få pengene til at sidde mere løst, mener DI’s cheføkonom

Forbrugerne ser fortsat positivt på dansk økonomi. Forbrugertilliden gik i juni marginalt tilbage til et nettotal på 5,8 mod 5,9 i maj, viser tal fra Danmarks Statistik.

Optimismen opmuntrer DI’s cheføkonom, da det kan smitte af på danskernes forbrug. Et øget forbrug kan sikre væksten i dansk økonomi, hvis den internationale opbremsning i større omfang breder sig til Danmark.

- Forbrugerne har tillid til, at opturen i dansk økonomi vil fortsætte. Stigende løn og øget beskæftigelse øger forbrugernes tro på, at fremgangen vil fortsætte. Det kan få pengene til at sidde mere løst hos forbrugerne, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Danske husholdninger har brugt de seneste års fremgang til både at øge forbruget og opsparingen.

- For hver 100 kr., som kommer  ind på lønkontoen, bruger danskerne knap 94 kr. på køb af bolig, varer og services. Det er den laveste andel i over 20 år og hænger sammen med, at danskerne benytter de gode tider til at spare op, siger Morten Granzau.

- Sidste år løb husholdningernes finansielle opsparing op på over 50 mia. kr. De bugnende opsparinger giver danskerne luft til at øge forbruget uden at skulle låne. Det er en god buffer for dansk økonomi, da et fortsat voksende forbrug kan holde dampen oppe på økonomien, hvis eksporten bliver ramt af den internationale opbremsning, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret