Fra venstre ses formand for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S, Brian Klement, Lennart Klement, Morten Wiggers alle tre fra Wiggers & Klement ApS og borgmester Jacob Bjerregaard, Fredericia Kommune.

Foto: Johan H. Pedersen
25.06.19 DIB Nyheder

Ny virksomhed tog lærlinge fra år ét

Den nystartede montagevirksomhed, Wiggers & Klement, får et skulderklap med på vejen efter at have ansat lærlinge med det samme. Det udløser DI Trekantområdets PraktikPladsPris 2019.

Det sker ikke hver dag, at en nystartet virksomhed bliver hædret for sin indsats. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da smede- og montagevirksomheden Wiggers & Klement fik overrakt DI Trekantområdets PraktikPladsPris 2019 for sin indsats for at tage lærlinge.

Prisen blev overrakt tirsdag den 25. juni  af formand Carsten Kind, DI Trekantområdet, og borgmester Jacob Bjerregaard, Fredericia Kommune, ved en reception på virksomheden. 

- DI Trekantområdets bestyrelse giver Wiggers & Klement årets PraktikPladsPris, fordi virksomheden allerede det første år af dets levetid har indgået to lærlingekontrakter, en voksen lærling og en alm. lærling, sagde formand for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S. Han tilføjede:

- Det er sjældent, vi ser så stor en dedikation til at løfte en uddannelsesopgave helt fra virksomhedens start, så det vil vi gerne belønne. 

Læs også: Bossen fandt vinder-lærling i Dagligbrugsen

Forbillede på flere områder

Bag Wiggers & Klement står Morten Wiggers, Brian Klement og Lennert Klement, der alle 3 kommer fra Fredericia, er uddannet som smede og med lederstillinger på tidligere arbejdspladser. Så det er rutinerede kræfter, der står bag virksomheden, der også forstår sig på at skabe et godt samspil med lokalområdet.

Virksomheden har eksempelvis ud over de to lærlinge haft flere unge i to-fire ugers praktikophold, og virksomhedens generelle lærlingepolitik er da også at være en aktiv og attraktiv virksomhed i lokalområdet, der fokuserer på at give de unge en mulighed for at få en håndværksmæssig uddannelse.

- Vi har et godt forhold til de nærmeste uddannelsesinstitutioner og en god dialog. Det er en god hjælp for os som virksomhed og for de unge, siger medejer Morten Wiggers.

Carsten Kind ser Wiggers & Klement som er et godt eksempel for andre på, hvordan man kan gøre en indsats for at uddanne fremtidens arbejdskraft.

- Der er rigtig mange etablerede virksomheder der løfter en stor uddannelsesopgave her i Trekantområdet, men det er ekstra glædeligt når helt nye virksomheder tager opgaven på sig fra første færd. Det viser en forståelse for opgavens omfang og en forståelse af at alle virksomheder, kan hjælpe med det store behov for at få uddannet flere faglærte, siger han. 

Stor mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til 25 medlemsvirksomheder fra hele landet. Virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed, i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Skrevet af:

Bo Hjuler

Johan H. Pedersen

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret indhold