Troldtekt A/S laver akustikplader til haller, stuer og kontorer i Danmark og til eksport. Virksomheden haft stigende salg, overskud og antal medarbejdere de senere år, men drømmer om, at Christiansborg vil sende studerende og asfalt hans retning.

Foto: Christer Holte
05.06.19 DIB Nyheder

Til Christiansborg: Send flere uddannelser og motorveje

Troldtekts adm. direktør Peer Leth har to ting, han ønsker sig af folketingspolitikerne - og som knytter sig til at være industrivirksomhed udenfor Danmarks største byer.

Adm. direktør Peer Leth, Troldtekt A/S har to ønsker, som knytter sig til at være industrivirksomhed i Produktionsdanmark: Flere uddannelsesinstitutioner og bedre infrastruktur.

– Uddannelser i provinsbyer trækker unge mennesker ud af storbyerne. Det har vi set i for eksempel Holstebro, Esbjerg og Herning. De unge kommer i praktik der, og hvis vi er heldige, møder de måske en partner – og bliver boende. Til gavn for de lokale virksomheder, siger han.

Derudover drømmer Troldtekts adm. direktør om, at politikerne ville satse på bedre infrastruktur. Og for ham handler det rigtig meget om motorveje.

– Vi siger et rungende ”ja tak” til flere motorveje. Dels har vi hver uge hundredevis af lastbiler, der skal ind med råvarer til os – og ud igen med akustikplader. Og vi kan ikke koble os på jernbanenettet, selv om der er skinner til Troldhede. Og dels gør motorveje det også uendelig meget nemmere for os at tiltrække arbejdskraft. Det kan vi se, efter vi har fået motorvejen til Herning – medarbejderne kommer længere væk fra, siger han.

Og skulle der være en EU-politiker med på linjen her, vil Peer Leth gerne slå et slag for endnu mere harmonisering.

– Mange lande smider lokale tiltag ovenpå EU-lovgivningen, og i praksis kommer det til at fungere som handelshindringer. Vi er glade for adgangen til det indre marked, men vi drømmer om endnu mere harmonisering af reglerne i EU.

Læs også: Troldtekt er produktions miraklet i Troldhede

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold