Grundfos har etableret virksomheden Grundfos Lifelink, som er dedikeret til at udvikle løsninger, der styrker vandforsyningen i udviklingslande.

Foto;: Grundfos
18.06.19 DIB Nyheder

Vand bliver et af dette århundredes største udfordringer

Oversvømmelser og tørke, forurening og vandbårne sygdomme, truer verdens vand. DI er klar med ny forening - DI Vand - der skal sætte Danmark i førersædet på løsninger.

I 2018 var indbyggerne i Cape Town i Sydafrika ved at løbe tør for vand. I dag er der indført restriktioner på husstandenes vandforbrug.

I USA går 8 billioner liter rent vand til spilde hvert år på grund af utætheder i vandsystemerne.

Ti af Asiens og Afrikas største floder står for cirka 90 procent af det plastikaffald, der ender i verdenshavene.

Vandproblemer har verden nok af.

I Danmark har vi til gengæld udviklet nogle af de løsninger, der kan bruges til at bekæmpe problemerne. Virksomheder som måleløsningskoncernen Kamstrup, ventilkoncernen AVK og pumpevirksomheden Grundfos er godt i gang i Sydafrika.

I USA har Danmark indgået en samarbejdsaftale om vandløsninger med Californien, hvor blandt andre rådgivningsvirksomhederne Rambøll og DHI samt forsyningerne Aarhus Vand og HOFOR deltager.

I Plastindustrien er danske Plastix en af de få på verdensplan, der har opbygget en teknologi, hvor plastik fra fiskegrej sorteres, neddeles, renses og oparbejdes til ny plast i høj kvalitet.

- Danmark er foran på mange områder, der har med vand at gøre. Men konkurrencen vokser, og derfor skal vi lægge os endnu mere i selen for at holde Danmark i førersædet og derigennem også bidrage til løsningen af verdens vandproblemer, siger Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S.

Læs også: Ventilkoncern tredobler omsætningen i Sydafrika

Vi skal fremme innovation og udvikling. Og så skal der fortsat være fokus på at udvikle og investere i kosteffektive vandløsninger, så vi kan bruge Danmark som showcase og udstillingsvindue til resten af verden Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S - nyvalgt formand for DI Vand

Dansk vandeksport skal nå 40 milliarder kr. inden 2030

Jesper Daugaard er nyvalgt formand for den nyetablerede forening DI Vand. Den stiftende generalforsamling fandt sted i dag 18. juni, og ambitionerne med foreningen er klare:

- Eksporten af danske vandløsninger skal nå 40 milliarder kr. inden 2030. Det er et ambitiøst men også realistisk mål, hvis vi formår at udnytte den styrke vi har i, at det offentlige og det private arbejder meget tæt sammen om at finde fremtidens løsninger, siger Jesper Daugaard.

I dag eksporterer branchen for næsten 20 mia. kr. og beskæftiger ca. 18.000 medarbejdere på omkring 350 virksomheder. Så for at ambitionerne skal komme i mål, skal der ifølge formanden gøres en indsats på flere områder.

- Sektoren skal have bedre rammevilkår. Vi skal fremme innovation og udvikling. Og så skal der fortsat være fokus på at udvikle og investere i kosteffektive vandløsninger, så vi kan bruge Danmark som showcase og udstillingsvindue til resten af verden, siger Jesper Daugaard.

DI Vand er åben for nye medlemmer med interesser på vandområdet. Mere information og medlemskab: Fagleder for DI Vand, Svend-Erik Jepsen, 33773686, sej@di.dk

Læs også: DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Virksomheden Plastix arbejder sammen med Scholler Plast Enterprise om at lave udtjente fiskenet om til plastikkasser, der kan genanvendes uendeligt.

Plastix

Fakta

Fakta om DI Vand

DI Vand er ved generalforsamling den 18. juni 2019 dannet som en forening under Dansk Industri.

Foreningens medlemmer har interesse i vandteknologi og udviklingen af en stærk og innovativ vandteknologisektor i Danmark.

Foreningens medlemmer kan opdeles i fire kategorier:

Vandteknologiproducenter

Rådgivere

Vand- og Spildevandsforsyninger

Vandforbrugende virksomheder

Den valgte bestyrelse er:

Formand Senior Vice President Jesper Daugaard, Kamstrup A/S 

Næstformand Forretningschef Jens Brandt Bering, NIRAS A/S 

Global Brand Manager Michael Ramlau-Hansen, AVK Holding A/S

Senior market director Claus Nickelsen, COWI A/S

Global Director Mads Warming, Danfoss A/S

Managing Director Thor Ugelvig Petersen, DHI Danmark A/S

Group Director Morten Riis, Grundfos Holding A/S

Adm. direktør Niels Møller Jensen, Herning Vand Holding A/S

Forsyningsdirektør Ole Adeler, HOFOR A/S

Partner Henriette Soja, Horten Advokatpartnerskab

Adm. direktør Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning

Managing Director Hanne Christensen, Rambøll Danmark A/S

Direktør Kaj Stjernholm, Stjernholm A/S

Direktør Jonathan Cope, RGS Nordic A/S

COO Claus Homann, Aarhus Vand A/S

Svend-Erik Jepsen

Svend-Erik Jepsen

Fagleder, Vand & Klimatilpasning

  • Direkte +45 3377 3685
  • Mobil +45 2949 4407
  • E-mail sej@di.dk

Relateret indhold