Kinga Szabo Christensen, underdirektør i DI med ansvar for ledelsesudvikling og produktivitet giver her tre tip til sommerferielæsningen

08.07.19 DIB Nyheder

Tre tip til ferielæsningen

Sommerferien skal give os tid til at trække stikket en smule, reflektere og få nye gode ideer. Underdirektør i DI, Kinga Szabo Christensen, giver her tre bud på gode bøger til ferien:

1: "Factfullness"

Factfullness er skrevet af Hans Rosling og handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.

Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?

I Factfullness viser Hans Rosling, hvorfor misforståelserne sker. Han beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn.

2: "Det, du ikke forstår, gør dig klogere"

Bogen er skrevet af firkløveret Frederik Lindhardt, Rane Willerslev, Svend Brinkmann og Tor Nørretranders.

Vi er på vej ind i en ny tidsalder. Radikalt ny. Det synes at være den generelle stemning for tiden. Det er, som om vi står midt i en overgang mellem noget, der var, og noget, der kommer. Den analoge verden bliver, som tiden går, et stykke historie, mens den digitale tidsalder emmer af fremtid – en fremtid ingen kender, men alle kæmper for at få lov at definere.

Og ligesom med andre store overgange – nye jobs, runde fødselsdage og festlige bryllupper – er det oplagt også at markere denne overgang ved at sætte nogle ord på. I stedet for at rejse sig og tale, så foregår det her siddende og i samtale.

Tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere, Tor Nørretranders, Rane Willerslev og Svend Brinkmann, gør sammen status over den på mange måder radikale tid, vi lever i. Hvad er det for en tid? Hvad kommer vi fra? Hvad går vi til? Og hvordan med os mennesker? Med mennesket, med menneske(lig)heden?

3: "Regenerative Leadership – leadership geared for the 21st century"

Bogen er skrevet Laura Storm og Giles Hutchins.

Laura Storm arbejder med et spritnyt ledelsesparadigme, som hun kalder regenerative leadership. I bogen udforskes nye måde at lede og redesigne organisationer og samfund, så vi sammen sikrer en mere bæredygtig verden.

Læs mere om regenerative leadership og Laura Storm her. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen

Rådgivningsdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk

Relateret indhold