30.07.19 DIB Nyheder

Nye tal: Færre danske industrivirksomheder venter fremgang i ordrebøgerne

Trods et mindre fald i industriens tillid til ordrefremgang fra andet til tredje kvartal af 2019, er det stadig positivt, at international økonomisk afmatning ikke har smittet af på danske industrivirksomheder. Det viser det seneste danske konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.

24 pct. af de danske industrivirksomheder forventer en stigning i ordrer i tredje kvartal, mens 10 pct. modsat regner med en nedgang, viser konjunkturbarometret fra Danmarks Statistik. Det er et lille fald i forhold til andet kvartal. Virksomhedernes tillid til fremgang i ordreindgangen er et glædeligt lyspunkt i en tid præget af international vækstopbremsning, siger DI’s cheføkonom.

- De danske industrivirksomheder har fortsat tillid til øget ordretilgang, hvilket er et tegn på, at industrien fortsat klarer sig fornuftigt trods afmatning i den internationale fremstillingssektor, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Fremgangen er især hjulpet på vej af industrivirksomheder, der fremstiller produkter som lægemidler og vindmøller, der er mindre følsomme for op- og nedture i international økonomi.

I løbet af årets første fem måneder er industriproduktionen steget med 7 pct. sammenlignet med sidste år. Selv om virksomhederne venter flere ordrer, er det få industrivirksomheder, der forventer at øge antallet af medarbejdere.

- Selv om afmatningen i den internationale fremstillingssektor ikke har spredt sig til de danske industrivirksomheder, kan vi se, at virksomhederne tager deres forholdsregler. Usikkerhed om vækst på eksportmarkederne får virksomhederne til at holde igen med nye ansættelser for at passe på omkostningerne, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold