Ældreplejen er et af de områder, hvor der er samarbejde mellem kommunerne og de private virksomheder.

Getty Images
29.07.19 DIB Nyheder

Rangliste: Sjællandske kommuner er bedst til at samarbejde med det private

Kommunerne på Sjælland og i Nordjylland er de bedste til at benytte sig af offentligt-privat samarbejde, viser ny opgørelse.

Kommunerne i Region Sjælland er danmarksmestre i at lade private virksomheder løse relevante opgaver for dem. Det kan eksempelvis være indenfor rengøring, ældrepleje og vedligeholdelse af grønne områder. 

Det viser en ny DI-Analyse

I den kan man læse, at kommunerne i Region Sjælland i alt samarbejder med private virksomheder om 30 procent af de egnede opgaver. Hvilket er ét procentpoint mere end året før.

De nordjyske kommuner ligger dog ikke langt efter. I Nordjylland samarbejder de om lidt mere end 28 procent af de egnede opgaver.

Der er til gengæld mindre samarbejde mellem kommuner og virksomheder i Region Midtjylland, hvor det kun er 24,8 procent af de egnede opgaver, der bliver løst af private virksomheder.

Ifølge branchedirektør i DI Service Jakob Scharff viser undersøgelsen, at der er et stor potentiale for at øge samarbejdet mellem kommunerne og de private virksomheder.

- Med inspiration fra de kommuner, der samarbejder mest med de private virksomheder, kan kommunerne øge samarbejdet til omkring 40 procent, siger Jakob Scharff og tilføjer:

- Det vil komme både kommunerne, virksomheder og skatteborgerne til gavn. Gennem øget offentlig og privat samarbejde kan hele samfundet få gavn af den innovation og nytænkning, der sker i de private virksomheder.

Du kan læse den fulde DI-analyse af kommunernes samarbejde med de private virksomheder her.

Læs også: Privat virksomhed mindsker madspil i kantinerne på Aalborg Universitet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold