29.08.19 DIB Nyheder

Amerikansk opsving er ikke helt så stærkt som først antaget

Nye tal viser lidt mindre vækst i USA end forventet

Amerikansk økonomi voksede med 2,0 procent i 2. kvartal (annualiseret). Dette er en lille nedjustering af de foreløbige væksttal som viste en fremgang på 2,1 pct.

- Væksten i amerikansk økonomi er en smule lavere end først antaget. I sidste uge annoncerede amerikanerne ligeledes, at beskæftigelsen heller ikke er lige så høj som først antaget, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

- Erhvervstilliden er på laveste niveau i Donald Trump’s præsidentperiode. Tilliden har taget et kraftigt dyk over det seneste halve år, hvilket varsler at væksten i USA er aftagende. Det svagere vækstbillede har allerede fået den amerikanske centralbank til at sænke renten en gang, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte i 2018 danske varer og tjenester for over 135 mia. kr. I 2016 købte de tilsvarende for lidt under 115 mia. kr.

- USA er et utrolig vigtigt marked for danske virksomheder. Over de seneste to år er eksporten til USA steget med mere end 20 mia. kr., hvilket gør det amerikanske marked til den største bidragsyder til stigningen i dansk eksport. Det er utrolig afgørende for eksporten, at vi kan fastholde en god adgang til det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

- Væksten i USA er aftagende, og sammen med handelskrigen svækker det virksomhedernes muligheder for at hente nye ordrer hjem over Atlanten. De amerikanske forbrugere er dog stadig i fint humør, og sammen med den stærke dollar kan danske virksomheder glæde sig over, at det fortsat giver dem nogle gode muligheder på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Dollaren er i de seneste uger steget til over 6,7 kroner per dollar. Dette er den højeste kurs i mere end to år.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret