Antallet af elever i Bygma er vokset støt år for år. Tidligere har virksomheden ikke kunnet få det antal kvalificerede elever, de gerne ville ansætte. Det er lykkedes i  år.

Foto: Bygma
26.08.19 DIB Nyheder

Bygma sprænger rammerne: ansætter 50 nye elever

50 nye elever kan se frem til første arbejdsdag som elever i byggematerialeleverandøren Bygma pr. 1. september. Det er det største antal i virksomhedens historie, og eleverne kan også se frem til muligheden for at uddanne sig til ledere.

Byggematerialeleverandøren Bygma har løbende op til 100 unge mennesker under uddannelse. Primært inden for handel og logistik. Pr. 1. september starter et nyt hold elever deres uddannelse op i Bygma, og med 50 ansættelser bliver det med det største antal i kædens historie.

- Som en stor dansk virksomhed ønsker vi at tage et grundlæggende ansvar for at investere i den unge generations fremtid; vi har et mål om at antallet af nye elever skal svare til minimum 3 procent af arbejdsstyrken, fortæller HR-direktør Anette Sondrup.

Læs også: Ny metro sender 100 buschauffører i skole

I år har vi lyttet til vores egne, dygtige unge og har inddraget de sociale medier massivt. HR-direktør Anette Sondrup, Bygma

Massivt på SoMe

Ifølge Bygma er ansættelsen af de 50 nye elever gevinsten af et langt sejt træk, hvor kun de bedste kommer gennem nåleøjet. Rekrutteringen omfatter et stort salgs- og kvalificeringsarbejde, og Bygma har en medarbejder ansat kun til at rekruttere, kvalitetssikre elevuddannelsen og brande Bygma som et godt uddannelsessted. Gennem de senere år har virksomheden desuden oparbejdet et strategisk samarbejde med erhvervsskoler.

- I år har vi lyttet til vores egne, dygtige unge og har inddraget de sociale medier massivt. Vi er gået ud på Facebook, Instagram og LinkedIn, hvor vi især har benyttet film produceret til lejligheden med vores elever. Vi har også oprettet et elev-site, der fortæller om de uddannelsesmuligheder vi tilbyder – naturligvis set og fortalt af vores nuværende elever, siger Anette Sondrup.

Læs også: Granly Steel belønnes for at give unge en ekstra chance 

Kan også blive ledere

Bygma tilbyder desuden ambitiøse og dygtige medarbejdere gode udviklingsmuligheder og giver alle ledere en obligatorisk lederuddannelse gennem BYGMA AKADEMI. 

- Når vi ansætter elever, åbner vi samtidig døren til en karriere i Bygma. Vi giver dem en god uddannelse, og vi har et mål om at beholde minimum 50 procent af de færdiguddannede elever, og vi ser dem gerne udvikle sig til at blive fremtidens ledere, siger Anette Sondrup.

I DI roser erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen indsatsen i Bygma, der samtidigt læner sig op af en voksende interesse for handelsuddannelsen. 

- Det er vigtigt, at virksomhederne uddanner flere, end de selv skal bruge som faglærte. Vi kan godt finde elever på Handelsuddannelsen, og vi ser da heldigvis også, at vores medlemmer viser en voksende interesse for at uddanne på området. Antallet af igangværende praktikpladsaftaler er generelt steget med tocifrede procenttal de seneste år. Blandt andet fordi branchen og skolerne har været gode til at tilpasse uddannelsens indhold til den teknologiske udvikling indenfor handel, siger Lone Folmer Berthelsen.

Læs også: Ny guide samler virksomhedsvejledninger fra 102 instanser

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret