En af beboerne i Biosphere 2 - de første Marskoloni på jorden - var Mark Nelson. Han boede i det lukkede drivhus i to år fra 1991-93. I Techtopia #119 taler han med vært Henrik Føhns.

19.08.19 DIB Nyheder

Den første Marskoloni lå i Arizona

Podcast: Forestil dig at bo to år i et drivhus med syv andre og leve af en minimal diæt. Sådan bliver det formentlig på Mars. Og derfor skal en koloni der forskes og forberedes - som den første marskoloni Biosphere 2. Mød en af beboerne i Techtopia.

Den første Marskoloni lå ikke på Mars men i den amerikanske stat Arizona. Den hed Biosphere 2, og var et lufttæt drivhus med plads til otte beboere.

I over to år boede de i en miniudgave af Jorden (Biosphere 1). De havde regnskov, koralrev og husdyr. Men ideen var ikke kun at udforske muligheden for at lave en koloni på Mars. Økologerne i drivhuset ville også lære, hvordan vi kan leve bæredygtigt her på vores nuværende klode.

En af beboerne i perioden 1991-93 var Mark Nelson, der mener, at teknologer og biologer må finde sammen om en bæredygtig fremtid. Han har skrevet flere bøger om sit ophold i Biosphere 2 og elsker at tale om biosfæren, teknosfæren og den antropocæne tidsalder.

Medvirkende:
Dr. Mark Nelson, Chairman of the Institute of Ecotechnics

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold