Partner i Fischer Lighting ApS, Lars Elmvang, vil inspirere andre SMV’er til at vælge cirkulære forretningsmodeller

Foto: Thomas Arnbo
26.08.19 DIB Nyheder

DI Prisen – Fischer Lighting skifter fatningen og bevarer lampen

Fischer Lighting ApS er nomineret til DI Prisen 2019 for genbrug og opgradering af gamle lysamaturer. Partner Lars Elmvang giver her den cirklære opskrift.

Sp. Hvordan kom I på idéen med at genbruge lysarmaturer?

- Det hele startede med en undren over, hvorfor man smider holdbare eksisterende lysarmaturer ud og erstatter dem med nye LED armaturer, der er designet sådan, at du skal smide hele armaturet ud, når du skal have nyt lys. Hvorfor kan man ikke genbruge det eksisterende og blot opgradere lyskilden?

- Min far er det tekniske geni, der derfor har udviklet en løsning, hvor du bevarer selve armaturet, men blot udskifter lyskilden med ny LED-teknologi vel at mærke uden, at du får en forkert lysudsendelse.

Sp. Hvor lang tid gik der fra, at I fik idéen til at I var klar til de første kunder?

- Vi fik idéen i 2013, men Fischer Lightning blev først stiftet i 2016. Det har krævet en del investeringer at komme op med en løsning, så vi kan genbruge armaturerne. I dag er vi 12 ansatte. Vi har projekter i hele landet. Og er også begyndt at kigge til udlandet efter opgaver.

Sp. Hvem er jeres største kunder?

- Det er kommunerne og det offentlige bredt set, men vi håber også snart at få flere private virksomheder som kunder.

Sp. Hvad er jeres største udfordring?

- Jeg vil faktisk sige, at vi har to store udfordringer. For det første er der en uddannelsesopgave, hvor vi lærer omverdenen, at der ikke er nogen grund til at smide eksisterende lysarmaturer ud, blot fordi du har brug for at skabe energibesparelser. Ganske ofte kan du nøjes med at opgradere selve elektronikken. For det andet, må vi bare konstatere, at der er rigtig mange, der gerne vil bæredygtighed på et overordnet plan, men når det kommer til indkøbet af nye armaturer, så gør man ofte som man plejer. Det er lidt af en kamp at få markedet til at ændre på den måde de altid har gjort og tænke bæredygtigt. Den gode nyhed er så, at det ofte giver rigtig god mening – også økonomisk – at genbruge armaturer.

Sp. Hvorfor skal I vinde DI-prisen?

- Vi skal vinde DI-prisen fordi, at vi beviser, at også små- og mellemstore virksomheder kan arbejde målrettet og succesfuldt med bæredygtighed. Vi har lavet en succesfuld, cirkulær forretningsmodel, som der både er god for klimaet og som skaber job og indtjening i Danmark. Det håber vi kan inspirere andre SMV’er.  

Mere om de fem nominerede til DI Prisen her

Vinderen af DI Prisen findes på DI's topmøde 2019, som finder sted 17. september.

Se mere fakta under videoen

DI Prisen

DI Prisen gives i år til en virksomhed, der har gjort en ambitiøs indsats for grøn omstilling, som har skabt forbedringer inden for miljø, klima eller energi. Fem virksomheder er nomineret. Kåringen af vinder finder sted ved DI Topmødet 17. september.

Derfor er Fischer Lighting nomineret til DI Prisen:

Fischer Lightning er nomineret en cirkulær forretningsmodel, hvor eksisterende lysarmaturer genbruges og opgraderes med ny patenteret LED-teknologi. Begrundelser:

 

·          Godt eksempel på cirkulær økonomi

·          Socialt fokus og fokus på ligestilling

·          Stort potentiale og fokus på skalerbarhed

Kilde: Ekspertkomiteen

Se mere om DI Prisen og de fem nominerede virksomheder her

Fakta

Fischer Lightning ApS

·          Lars Elmvang, partner.

·          Producerer LED-løsninger, der tager udgangspunkt i eksisterende lysarmaturer, men som tilbyder al den funktionalitet, lyskvalitet og energibesparende teknologi, man opnår med moderne LED-belysning.

·          Hovedsæde i Vanløse, stiftet i 2016 og har 12 ansatte.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold