H.K.H Kronprins Frederik og elever fra 4A i Hvide Sande Skole trykkede torsdag klokken 13.30 på startknappen for Danmarks største havvindmøllespark Horns Rev 3

Foto: Scanpix
22.08.19 DIB Nyheder

DI: Nyt teknologisk fremskridt med Horns Rev 3

Havvindmølleparken Horns Rev 3 blev torsdag indviet af H.K.H Kronprins Frederik. Vattenfall står bag parken i Nordsøen, der har vindmøller fra Vestas MHI.

49 vindmøller vil fremover kunne snurre lystigt 25 kilometer fra den jyske vestkyst og producere 12 procent af dansk vindenergi. 

Landets største vindmøllepark, Horns Rev 3, blev torsdag eftermiddag indviet på havnen i Hvide Sande syv år efter, at Folketinget besluttede at give plads til møllerne. Parken er en vigtig brik i sikre Danmarks mål om, at vindenergi i 2020 skal stå for halvdelen af landets elforsyning.

Direktør Tine Roed fra Danske Industri ser Horns Rev 3 som endnu et eksempel på en fantastisk udvikling indenfor vindenergi. Møllerne fra Vesta MHI er dobbelt størrelse i forhold til de møller, som siden 2013 har været livsnerven for Anholt Havvindmøllepark. Samtidig er prisen på vindmøllerne 32 procent lavere.

- Møllerne bliver hele tiden større og mere effektive. Virksomhederne bliver bedre til at producere og opstille møllerne, og prisen falder, siger hun.

Det gør, at havvindmøller nu kan konkurrere med stort set al anden form for ny produktion af strøm. Det er også godt nyt for klimabelastningen, fordi udledningen af CO2 dermed falder yderligere. De 187 meter høje vindmøller vil kunne forsyne omkring 425.000 husstande med el året rundt.

Læs også: Virksomheder finder klimakursen

Virksomhederne bliver bedre til at producere og opstille møllerne, og prisen falder Tine Roed, Direktør

- Vi er godt på vej til at fjerne klimabelastningen fra vores elsektor. I fremtiden skal vi blive bedre til at bruge den grønne strøm andre steder – for eksempel når vi kører bil og opvarmer vores huse, siger Tine Roed.

De danske vindmøller er en efterspurgt eksportvare, men konkurrencen er stor. Derfor er det afgørende, at branchen har et hjemmemarked, der giver plads til udvikling og test af vindmøller, tilføjer DI-direktøren.

Læs også: Forskning i energilagring afgørende

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Uffe Hansen

Tine Roed

Tine Roed

Direktør

  • Direkte +45 3377 3561
  • Mobil +45 2949 4647
  • E-mail tmr@di.dk

Relateret indhold