30.08.19 DIB Nyheder

Fortsat pæn fremgang i dansk økonomi, men stor usikkerhed om fremtiden

Nye tal: BNP steg med 0,8 pct. fra første til andet kvartal i 2019, og beskæftigelsen steg fortsat betydeligt, fortæller nye tal fra Danmarks Statistik

Trods tilbagegang og nedjusteringer i vores nabolande, så er der ifølge de nye BNP-tal fra Danmarks Statistik stadig vækst i Danmark. Meget positivt, mener DI, der dog er usikker på, om fremgangen kan fortsætte.

- Fremgangen i dansk økonomi fortsatte i 2. kvartal. Dermed trodser dansk økonomi fortsat den sløje udvikling, vi ser i en række nabolande, blandt andre Tyskland, Sverige og Storbritannien, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Men de mørke skyer for verdensøkonomien svæver dog også over Danmark.

- Væksten er især trukket af eksporten, hvor eksempelvis dansk medicinal- og vindmølleindustri øger eksporten. Handelsstriden mellem USA og Kina og et Brexit uden aftale risikerer dog at ramme virksomhedernes eksport, siger Morten Granzau.

- Danmarks positive vækst i BNP er generelt truet af, at udviklingen i udlandet synes at blive ved med at skuffe. Landene omkring os, vores store eksportmarkeder, bliver ved med at nedjustere forventningerne. Det må snart ophøre, ellers kan vi ikke opretholde en forholdsvis høj vækst i Danmark. Vores eksport kan ikke fortsætte med at vokse, hvis der ikke igen kommer fremgang på vores eksportmarkeder, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold