Der er risiko for, at verdenshandelen falder yderligere, hvis handelskrigen mellem USA og Kina tager til i styrke.

Foto: Getty Images
28.08.19 DIB Nyheder

Straftold: Disse varer rammes

Danske virksomheder, der eksporter fra Kina til USA, risikerer at blive ramt af straftold. Blandt de ramte varegrupper er legetøj, fodtøj og beklædning.

Danske virksomheder risikerer at blive fanget som en lus mellem to negle i den eskalerende handelskrig mellem USA og Kina. Det sker, hvis virksomhederne eksempelvis får produceret produkter i Kina, som de derefter sender til USA, fortæller DI’s afsætningspolitiske chef Peter Thagesen.

- Det er ikke kun kinesiske og amerikanske virksomheder, der rammes af de højere toldmure. Det kan også gå ud over europæiske og danske virksomheder, der sender varer mellem de to økonomiske supermagter, siger Peter Thagesen og tilføjer:

- Min opfordring til virksomhederne er derfor også, at de skal være opmærksomme på, at der er udsigt til markant højere toldsatser for en række produkter. I Dansk Industri står vi selvfølgelig parat med hjælp og vejledning til virksomhederne.

Læs også: Bekymrende at verdenshandlen falder for tredje kvartal i træk

Straftold rammer 1. september

Peter Thagesens opfordring er aktualiseret af, at den amerikanske præsident Donald Trump i fredags meldte ud, at USA i to faser vil indføre en straftold på 15 procent på varer fra Kina til en samlet værdi af 300 milliarder dollars.

Første fase træder i kraft den 1. september, mens anden fase vil være gældende per 15. december. Denne runde straftold rammer hovedsageligt forbrugsgoder som legetøj, fodtøj og beklædning. Når straftolden er fuldt indfaset, vil stort set hele USA's import fra Kina være pålagt ekstra told.

De fulde lister over varegrupperne kan findes her:

Liste over varegrupper, der rammes af USA’s straftold på varer produceret i Kina.

Kina er også klar med straftold

Det er dog ikke kun USA, der varsler højere toldmure. Kina har også meldt ud, at de er klar med straftold på en række produkter, der produceres i USA. Modtolden omfatter 5078 varegrupper, deriblandt landbrugsvarer, råolie, små fly og biler. Tolden vil ligeledes blive indført henholdsvis den 1. september og den 15. december. 

Du kan finde listen over amerikanske varer, som Kina vil lægge straftold på her. og her. 

Du kan også hente råd og vejledning hos DI’s ekspert på området Bertil Egger Beck. Du kan skrive til ham på beeb@di.dk eller ringe på 20635006

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret