20.08.20 DIB Nyheder

Nytilmeldte ledige i USA stiger igen til over 1 million

Nye tal: Flere amerikanere end forventet har den seneste uge meldt sig ledig. Danmarks største eksportmarked er fortsat hårdt ramt af coronakrisen, forklarer DI’s cheføkonom Allan Sørensen.

I sidste uge meldte 1.106.000 amerikanere sig som ledige. Den samlede ledighed faldt dog fra 10,6 til 10,2 procent.

- Amerikansk økonomi er slet ikke ude af coronakrisen endnu. I sidste uge var der igen over 1 million nye amerikanere, der måtte udfylde en ledighedserklæring, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Hver uge er der fortsat mange nye ledige, men den samlede ledighed er heldigvis faldende. Det skyldes, at der samtidig er endnu flere, der vender tilbage i beskæftigelse. Den udvikling, håber vi, fortsætter, for ledigheden er fortsat meget høj i USA, siger Allan Sørensen.

- De ledige amerikanere har indtil udgangen af juli fået 600 dollars om ugen i ekstra coronahjælp. Denne ordning er udløbet, og er blevet erstattet af en ny mindre ordning på 400 dollars om ugen, siger Allan Sørensen.

- Det haster med at få de mange ledige i beskæftigelse igen, ellers vil den høje ledighed få store negative konsekvenser for amerikanernes privatforbrug. Amerikanernes lyst til at bruge penge er den helt store motor i amerikansk økonomi, siger Allan Sørensen.

USA er Danmarks største eksportmarked. Amerikanerne har over det seneste år købt danske varer og tjenester for 161 milliarder kroner, og dermed overgår de nu Tyskland.

- USA er det største marked for dansk eksport. Det er afgørende for Danmark og resten af verdensøkonomien, at USA fortsætter de positive takter, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold