Fra venstre: Formand Peter Stampe, DI Silkeborg-Viborg, Jette Wittrup, Wila, Lars Lauridsen, Wila og borgmester i Silkeborg Steen Vindum (V).

Foto: Dennis Jensen
27.08.19 DIB Nyheder

Silkeborgvirksomhed hædret for ekstraordinær lærlingeindsats

Wila A/S i Silkeborg gør mere end de fleste for at tiltrække unge lærlinge. Virksomheden holder åbent hus for folkeskolelever, er medstifter af det lokale lærlingenetværk og inviterer lokale sportsfolk til at løse opgaver. Det sikrer dem DI Silkeborg/Viborgs praktikpladspris.

Lige nu er otte lærlinge ved at uddanne sig på virksomheden Wila A/S i Silkeborg. Men virksomheden gør også en ekstraordinær indsats, som sikrer den DI Silkeborg/Viborgs praktikpladspris.

- Det er en virksomhed, som tænker nyt, og som gør en stor indsats for at uddanne fremtidens medarbejdere. Listen af initiativer er lang, og det er tydeligt, at det betyder meget for virksomheden at få fortalt de unge om mulighederne som faglært, siger formand Peter Stampe, DI Silkeborg-Viborg.

I oktober vil Wila A/S igen være vært for initiativet ”Kloge Hænder”. Sidste år deltog knap 90 folkeskoleelever i dagen, der sætter fokus på de faglærte job. I foråret var virksomheden med til at etablere ErhvervSilkeborgs lærlingenetværk, hvor de lokale lærlinge har mulighed for at danne netværk på tværs af fag og virksomhed.

Gavner virksomheden enormt

Hos Wila A/S er man bevidst om, at det handler om at positionere sig i forhold til nye medarbejdere. Derfor er virksomheden aktiv på sociale medier, ligesom man er involveret i det lokale idrætsliv.

I maj inviterede virksomheden ni sportsstjerner fra de lokale klubber ind på virksomheden for at teste deres evner. Under kyndig vejledning af lærlingene løste sportsfolkene forskellige opgaver.

- Wila har skabet en positiv fortælling, som ikke kun handler om rekruttering, men som i høj grad bliver tydelig i forhold til rekrutteringen. Det gavner virksomheden enormt, fordi aktiviteterne tager udgangspunkt i virksomhedens inderste væsen, siger Peter Stampe.

Læs også: Granly Steel belønnes for at give unge en ekstra chance

Fakta

DI's praktikpladspris

DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til medlemsvirksomheder fra hele landet. Det er virksomheder, som gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher, som DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen ventes at blive større, efterhånden som flere ældre årgange går på pension.

Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker DI at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i hele landet.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dennis Jensen

Dennis Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3896
  • Mobil +45 2065 5202
  • E-mail deje@di.dk

Relateret indhold