Direktør Thomas Bustrup, Dansk Industri peger på, at danske virksomheder har verdensklasseløsninger indenfor bl.a. sundhed og klima, som amerikanerne kan nyde godt af.

01.08.19 DIB Nyheder

Trump-besøg kan blive ’good for business’

Der skal fokus på handels- og klimapolitik, siger direktør Thomas Bustrup, DI, der også kalder det amerikanske statsbesøg en stor anerkendelse af dansk erhvervsliv. 123.000 job i USA afhænger allerede i dag af relationerne til Danmark.

Danmarks vigtigste eksportmarked udenfor EU – det er USA. Men danske virksomheder gør det også godt ’over there’:

Hver dag møder ca. 75.000 amerikanere på job i en danske virksomhed i USA, og yderligere 48.000 arbejdspladser i USA er bundet op på amerikansk eksport til Danmark.

Det betyder tilsammen, at ca. 123.000 amerikanske jobs afhænger af relationerne til Danmark, siger tal fra rapporten 'Denmark in the U.S.', som Dansk Industri har lavet i samarbejde med Udenrigsministeriet. 

Når den amerikanske præsident Donald Trump kommer på officielt statsbesøg i Danmark d. 2. – 3. september 2019, er det derfor også en cadeau til danske virksomheder.

- Det er en stor anerkendelse af Danmark og dansk erhvervsliv, at den amerikanske præsident vælger at lægge et statsbesøg her, siger direktør Thomas Bustrup, Dansk Industri.

Læs også: Danske virksomheder skaber tusindevis af job i USA

Stærk grøn danske profil

Danske virksomheder i USA er især stærke på områder som medicin og sundhed, fødevarer, energi og miljø. Ikke mindst på det såkaldte ’clean tech’-område har danske virksomheder en særlig position.


- Vi håber at få lejlighed til at tale med Trump om handelspolitik og klimapolitik, som er to af de emner, der optager dansk erhvervsliv allermest lige nu, siger Thomas Bustrup-

Virksomheder indenfor vindindustrien er allerede veletablerede i USA, mens for eksempel Nature Energy, der producerer biogasanlæg, er på vej ind på det enorme amerikanske marked.

- Danske virksomheder er i særklasse, når det gælder om at udvikle eksempelvis løsninger inden for både sundhed og klima, som også amerikanerne også kan nyde godt af, siger direktør i Dansk Industri, Thomas Bustrup.

Læs også: Havvindmølleventyr lokker i USA

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Karen Witt Olsen