Stén Knuth har været medlem af Slagelse Byråd siden 2006 og blev til folketingsvalget i juni valgt ind for Venstre i Sjællands Storkreds.

03.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Stén Knuth (V) på DI's topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde i Danmark til Stén Knuth, nyvalgt folketingsmedlem og idrætsordfører for Venstre.

Stén Knuth er nyvalgt folketingsmedlem for Venstre. Han er partiets idrætsordfører og tidligere borgmester i Slagelse Kommune. DI Business har spurgt ham ind til erhvervslivets rolle i politikernes daglige arbejde.

Stén Knuth deltager til DI Topmødet 2019, hvor han vil tale med virksomheder om fremtidige problematikker og løsninger.

Hvorfor er det vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Virksomhederne skaber fremtidens velstand og dermed også den velfærd, alle gerne vil have del i. Hvis ikke vi lytter til, om erhvervslivet har fornuftige rammevilkår, og handler på det, så bliver vi som land fattigere.

- Betyder det, at erhvervslivet skal have alt, de peger på? Nej, men hvis ikke de rette rammevilkår, og balancer er til stede, får vi et erhvervsliv, der ikke kan eller vil investere i fremtiden. Den rette balance skal naturligvis være der.

Hvilke partnerskaber eller alliancer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- For mig er det enormt vigtig at have viden fra og dialog med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det offentlige. Det er for mig at se hos de tre, udvikling formes, og det er i den dialog, vi finder udfordringer og løsninger.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Rigtig mange brancheorganisationer har sat det politiske arbejde øverst på dagsorden. Det har de største virksomheder herhjemme også gjort. Små og mellemstore virksomheder opleves meget forskelligt.

- Udfordringer, som kan løses politisk, søges først løst hos os politikere, når sagen er gået i hårdknude. Jeg tror, der er et stort potentiale i SMV’ernes samarbejde med os politikere. Så bliver vi klædt bedre på til de udfordringer, SMV’erne har, og kan på den måde handle hurtigere.

Stén Knuth er en af en række nye folketingspolitikere, du kan møde på DI's topmøde  

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold