Dansk Energi og DI stifter Erhvervslivets Klimaalliance
Ny alliance i dansk erhvervsliv vil sætte sig i spidsen for at løse den internationale klimakrise og vise vejen i samarbejde med regeringen, Folketingets partier og resten af det danske samfund.
Organisationerne Dansk Energi og Dansk Industri (DI) stifter nu Erhvervslivets Klimaalliance, som hen over de næste to år forpligter sig til at udvikle nye og langsigtede svar på, hvordan vi på tværs af samfundet kan løse klimaudfordringen.
- Klimaudfordringen er så gennemgribende, at ingen kan løse den alene. Vi får brug for at udvikle nye og langsigtede svar – på tværs af sektorer, hvis vi skal nå i mål med regeringens ambition, at Danmarks udledning af klimagasser senest i 2030 skal være reduceret med 70 pct. Derfor stifter vi nu Erhvervslivets Klimaalliance, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.
De to organisationer glæder sig over regeringens initiativ om klimakontrakter offentliggjort af statsminister Mette Frederiksen, hvor regeringen inviterer erhvervslivet indenfor til at finde veje til, hvordan der inden for forskellige sektorer kan reducere udviklingen af klimagasser.
Læs også: Mette Frederiksen inviterer virksomheder til klimakontrakter
Danmark kan vise globalt lederskab
- Det er et stærkt og vigtigt initiativ fra regeringen, som vi som Erhvervslivets Klimaalliance glæder os til at bidrage til. Både ved, at vi inden for hver sektor udpeger de områder, hvor vi her og nu kan sætte ind til gavn for klimaet. Men også ved, at vi sideløbende med det arbejde – i fællesskab – sætter ind for at finde og udvikle de løsninger, der går på tværs af de forskellige sektorer i vores samfund, siger adm. direktør Lars Aagaard, Dansk Energi.
Erhvervslivets Klimaalliance tager afsæt i, at den grønne omstilling kan og skal ske på den måde, der samtidig sikrer vækst, udvikling, eksport og arbejdspladser i Danmark, og at Danmark har et reelt potentiale for at vise globalt lederskab i den grønne omstilling.
- Vi skal vise globalt lederskab fra dansk side. Ikke ved at gå enegang. Men ved at vise, at grøn vækst – hvor vi skaber både et grønnere og mere velstående samfund – faktisk er en mulighed, hvis vi står sammen om det, siger Lars Aagaard, Dansk Energi.
Læs også: Søbye: ”Virksomheder både kan og vil den grønne omstilling”
Tre centrale spor
Erhvervslivets Klimaalliance sætter nu arbejdet i gang. Over de næste to år vil alliancen – i tæt samarbejde med både politikere og andre sektorer og interessenter – komme med nye bud på, hvordan Danmark kan bidrage med løsninger på klimaudfordringen.
- Vi skal have udviklet nye løsninger med afsæt i tre centrale spor: Vi skal udbygge den vedvarende energi – og lagre og bruger den rigtigt. Vi skal udnytte energien langt mere effektivt – og på tværs af sektorer. Og så er der brug for, at vi elektrificerer hele vores samfund. Det vil kræve nye svar, nye og anderledes partnerskaber, og ny teknologi at nå hele vejen. Og dem vil vi på erhvervslivets vegne bidrage til at finde, siger Lars Sandahl.
Læs også: Troels Lund Poulsen er klar til brede aftaler
Se præsentation af Erhvervslivets Klimaalliance: