06.09.19 DIB Nyheder

Amerikansk opsving begynder at slå sprækker

Nye tal: Der blev skabt 130.000 nye amerikanske job i august, mens ledigheden forblev uændret på 3,7 procent. Tegn på opbremsning, mener Dansk Industri.

Især internationale problemer skaber opbremsning for det amerikanske arbejdsmarked, fortæller dagens kongetal fra USA.

- Det amerikanske arbejdsmarked begynder at bremse lidt op. Opsvinget begynder at slå sprækker, men 107 måneders uafbrudt jobfremgang og laveste ledighed i 50 år vidner fortsat ikke om en økonomi i krise, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

- Udfordringerne for det amerikanske opsving er stigende. Handelskrigen med kineserne trækker længere og længere ud, og erhvervstilliden er dykket siden nytår. Industrivirksomhederne venter nu faldende aktivitet og beskæftigelse. Den amerikanske centralbank (FED) har allerede taget det første skridt og sænket renten for at imødegå en forestående afmatning i amerikansk økonomi, siger Allan Sørensen.

Jobvæksten i juni og juli blev i dagens jobrapport nedjusteret med 20.000.

- Det amerikanske statistikbureau (BLS) har i august varslet, at beskæftigelsen ikke er lige så stærk som tallene aktuelt viser. BLS har annonceret en kommende nedjustering af beskæftigelsen på en halv million jobs, siger Allan Sørensen.

- Forbrugerne er lyspunktet i amerikansk økonomi. Historisk høj beskæftigelse og reallønsfremgang betyder, at amerikanerne ser lyst på den økonomiske situation. Øget beskæftigelse og en stærk dollar giver stadig danske virksomheder mulighed for, at vokse på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Amerikaneren købte sidste år danske varer og tjenester for 135 mia. kr.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret