23.09.19 DIB Nyheder

DI: Højeste beskæftigelse nogensinde er sundhedstegn fra danske virksomheder

Nye tal: Efter et par måneder med stilstand i beskæftigelsen, ser vi igen fremgang. Det trods store internationale usikkerheder.

Beskæftigelsen i 2. kvartal er ifølge arbejdskraftundersøgelsen på 2.772.000 personer, hvilket er det højeste nogensinde. Beskæftigelsen steg med 3.900 lønmodtagere i juli måned, heraf 2.500 i de private virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Beskæftigelsen er højere end nogensinde før, efter den er steget uafbrudt i mere end fem år. Samtidig har ledigheden været støt faldende i mere end syv år. Tilsammen er det udtryk for et meget stærkt jobmarked og for danske virksomheder, der kører på højtryk, siger vicedirektør Steen Nielsen.

- Fremgangen i beskæftigelsen er meget velkommen. Den overraskende store stigning kommer efter to måneder med stilstand. Tallene er et tegn på, at der stadig er godt gang i maskinerne ude på virksomhederne, siger Steen Nielsen.

- Tallene viser tydeligt, at virksomhederne fortsat har brug for flere dygtige medarbejdere for at holde gang i opsvinget. Til trods for international usikkerhed omkring Brexit, handelskrig og lav vækst i vores nabolande, er mangel på medarbejdere stadig en af de største udfordringer for virksomhederne, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold