23.09.19 DIB Nyheder

DI: Laveste tillid til økonomien i 75 måneder

Nye tal: Opbremsningen i det økonomiske opsving og de eskalerende internationale usikkerheder sætter sine spor på tilliden til økonomien. Det kan bremse dansk eksport, mener DI’s chefanalytiker Allan Sørensen.

Nye tal for indkøbschefernes vurdering af den økonomiske situation falder til 50,4, hvilket er laveste niveau i 75 måneder. Det fremgår af nye tal fra Markit PMI.

- Tilliden til økonomien i eurozonen er foruroligende lav og signalerer desværre, at væksten er gået i stå. Det kan bremse dansk eksport i den sidste del af 2019, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Der har historisk været en meget tæt sammenhæng mellem indkøbschefernes vurdering og den økonomiske aktivitet. Derfor lover det ikke godt, at deres forventninger nu ligger på laveste niveau i 75 måneder, siger Allan Sørensen.

- Særligt industrivirksomhederne ser sort på den aktuelle situation og forventer faldende produktion. Det gælder ikke mindst virksomhederne i Tyskland, siger Allan Sørensen.

- Tyskland er Danmarks største eksportmarked og den største økonomi i Europa. Det er afgørende for dansk eksport og væksten i Europa, at det snart begynder at gå bedre for den tyske industrimotor, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold