30.09.19 DI Business Nyheder

DI: Ledigheden uændret i snart et år – tegn på opbremsning

Nye tal: Der har nu været stilstand i ledigheden siden slutningen af sidste år – og det på et meget lavt niveau. Det er et tegn på, at Danmark kan have hårdere tider i vente.

Ledigheden forblev på samme niveau i august som i juli måned, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er 104.800 ledige fuldtidspersoner, hvilket svarer til 3,8 pct. Ledigheden har ligget på dette niveau siden slutningen af 2018.

- Ledigheden har ikke ændret sig meget i løbet af det seneste år, og vi står lige nu i et vadested, hvor det er svært at forudse udviklingen resten af året. Der er tydelige svaghedstegn i europæisk økonomi og uklarheder omkring Brexit, som skaber usikkerhed for mange virksomheder, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Den uændrede men meget lave ledighed er endnu et tegn på, at opsvinget er bremset op, og at Danmark kan have sværere tider i udsigt, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret