06.09.19 DIB Nyheder

DI: Positivt comeback til industriproduktionen

Nye tal: Industriens produktion steg 4,1 procent i juli. Det viser nye tal fra Danmark Statistik.

Industriproduktionen kommer i juli stærkt igen oven på et fald i juni, viser nye tal fra Danmarks Statistik. En stigning på 4,1 procent er en markant stigning i en usikker tid, mener DI.

- Industriproduktionen laver et comeback oven på en lussing i juni. Det er især medicin og vindmøller, der er produceret mere af i år. Medicin, klimaløsninger og fødevarer er mindre følsomme over for økonomiske op- og nedture og får dermed dansk økonomi mere roligt igennem usikkert farvand. Lavere vækst i udlandet og usikkerhed om væksten i verdensøkonomien kan dog udfordre danske industrivirksomheder den kommende tid, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk industri (DI).

Industriproduktionen ligger år til dato 4,5 procent højere sammenlignet med hele 2018.

- Selv om industriproduktionen har svinget noget i 2019, så ligger den fortsat højere i år end sidste år. Industriens salg til udlandet går dog en uvis fremtid i møde. Væksten i EU har ikke været lavere i seks år, handelskrigen mellem USA og Kina brød ud i lys lue i starten af ugen, og samtidig øger Boris Johnsons suspension af parlamentet sandsynligheden for et hårdt brexit, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold