18.09.19 DIB Nyheder

DI: Væksten aftager, men den forsvinder ikke

Nye tal: Der er fortsat udsigt til fornuftig vækst i Danmark. Det vurderer DI på baggrund af Nationalbankens prognose for dansk økonomi.

Nationalbanken forventer i sin prognose for dansk økonomi, at fremgangen fortsætter - dog i et lidt lavere gear. Nationalbanken venter en vækst i BNP på 1,8 pct. i 2019 og 1½ pct. i 2020 og 2021.

- Væksten i verdensøkonomien har toppet, og der er betydelig usikkerhed om den økonomiske udvikling. Men de danske virksomheder har fået gang i eksporten igen. Derfor er der fortsat udsigt til fornuftig vækst herhjemme, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Væksten i beskæftigelsen ser ud til at fortsætte. Det kommer dog til at ske i et noget lavere tempo, end vi har oplevet i de senere år.

- Nationalbanken forudser, at der samlet set bliver skabt 47.000 nye job de kommende to år. Det vil ske i en periode med fortsat lav ledighed. Derfor får vi brug for alle kræfter på arbejdsmarkedet, siger Morten Granzau.

Nationalbanken skriver selv, at deres prognose er præget af en betydelig usikkerhed. Sådan er situationen desværre i øjeblikket, mener DI

-  Handelskrig, brexit og international uro risikerer at føre til en yderligere opbremsning af den internationale vækst, som vi er helt afhængige af, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold