Achim Steiner var i sidste uge i København og deltog i DI's topmøde, der satte fokus  på, hvordan økonomisk vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd.

Foto: Thomas Arnbo
24.09.19 DIB Nyheder

FN-topchef: Danske virksomheder kan score kassen på verdens grønne omstilling

Danmark og de danske virksomheder er unikt rustet til at vinde på en mere grøn og klimavenlig verden, mener topchefen for FN’s udviklingsorganisation UNDP.

Det er svært med selvros. Derfor er det godt, når andre kan sige, hvad Danmark er gode til. Og det kan topchefen for FN’s udviklingsorganisation UNDP Achim Steiner.

- I har måske selv svært ved rigtig at fejre det. Men Danmark og de danske virksomheder er i førerfeltet, når det kommer til at nyde gavn af den grønne omstilling. Danske virksomheder er en del af løsningen og har en konkurrencefordel, siger FN-chefen Achim Steiner, der fornyelig var i Danmark til DI’s topmøde, hvor DI præsenterede sin 2030-plan, der viser, hvordan vi med kendt teknologi kan reducere Co2-udledningerne med 65 procent.  

Achim Steiner mener, at Danmarks førerposition er skabt gennem årtiers arbejde og politiske valg, hvor grøn omstilling er prioriteret. Vel at mærke på et tidspunkt hvor resten af verden mente, at grønne prioriteringer var vejen til dårligere konkurrenceevne for virksomhederne.

- Det er interessant, at Danmark er et af verdens rigeste lande – og samtidig er et af de lande i verden, der har undergået den største forvandling af sin energisektor, siger han.

Læs også: Sandahl: Klimaindsats er en af fire grundsten for Danmarks fremtid

FN kan skabe nye markeder

Med Danmarks stærke grønne position følger ifølge Achim Steiner også en forpligtigelse og en interesse i at få resten af verden med på den grønne vogn. Desto hurtigere verden omstiller sig, desto hurtigere vil der opstå nye markeder for de danske virksomheder.

- Danmark har en interesse i at vise verden, hvordan en grøn omstilling kan ske på en konkurrencedygtig måde, siger han.

Ifølge Achim Steiner kan UNDP også spille en afgørende rolle i den grønne omstilling til gavn for de danske virksomheder. Hver eneste dag året rundt hjælper UNDP nemlig regeringer med at tilrette de politiske rammer, der vil give mulighed for nye og grønne investeringer og eksportmuligheder.  

- UNDP er i centrum for at etablere fremtidens markeder, som danske virksomheder kan sælge deres produkter på, siger han og tilføjer, at var det ikke for FN, var verdens lande aldrig blevet samlet i en fælles kamp for at håndtere klimaudfordringerne.   

Læs også: Stærkt dansk aftryk på New York Climate Week

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Marie Hammer

Marie Hammer

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3043
  • Mobil +45 2254 6105
  • E-mail mhm@di.dk

Relateret indhold