Debatpanelet til konferencen TechBBQ bestod af: Jonas Tyle, Digital Strategic Manager i Digital Hub Denmark, Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, Michael Breinholst, Head of Trade Platform i Coinify, og moderator Peter Kofler, bestyrelsesformand i Dansk Iværksætter Forening.

Foto: Jonatan Steengaard
23.09.19 DIB Nyheder

Frygten for Terminator giver Kina AI-forspring

Overregulering må ikke bremse fremtiden for kunstig intelligens i Europa. Og kendskabet til teknologien skal udbredes og afmystificeres, mente panel til AI-debat ved konferencen TechBBQ i København.

Europa risikerer at blive hægtet af den digitale udvikling i kapløbet med USA og Kina.

Sådan lød det fra ekspertpanelet til AI-debatten til TechBBQ 2019 i Øksnehallen, København.

Her var mere end 7.000 iværksættere og investorer samlet til Skandinaviens største innovations- og iværksætterkonference.

Særligt overregulering var på programmet i diskussionen om AI’s fremtidsmuligheder og udfordringer.

- Det giver altså ingen mening at begrænse AI, før vi overhovedet er færdige med at udvikle det, sagde Morten Petersen, adm. direktør i Worksome, der deltog i paneldebatten på arrangementets hovedscene.

Læs også: Techfestival: Nu skal menneske og samfund før apps og data

Intelligent rekruttering

Worksome hjælper virksomheder med rekruttering ved hjælp af AI-teknologi. Den administrerende direktør fortalte også, at overregulering i EU vil hæmme AI’s udvikling, fordi politikernes kendskab til AI ikke er stort nok.

Mange kender for eksempel ikke til de mange fordele ved kunstig intelligens. Worksome-direktøren kom med et eksempel fra sin egen virksomhed.

- Vores AI-rekruttering vælger ikke kandidater ud fra parametre som hudfarve, navn eller køn. Det gør man ved normal rekruttering, sagde Morten Petersen.

Læs også: Nyt vækstteam skal gøre Danmark til verdens førende healthtech-nation

Kræftkur eller  Terminator?

Anna Metsäranta, virksomhedsudvikler i den finske tech-virksomhed Solita lagde vægt på vigtigheden i, at ikke bare politikere og virksomheder, men også resten af  befolkningen forstår AI.

Generelt er der to slags mennesker, når det kommer til AI, sagde hun.

- Der er dem, der tror, AI kommer til at kurere cancer, og dem, der er bange for, at Terminator kommer ind ad døren en dag. Ingen af de to opfattelser er korrekte.

Den finske virksomhedsudvikler fortalte desuden, at i Finland får blandt andre lærere, advokater, tandlæger og politikere nu undervisning i kunstig intelligens.

Til en start er målet, at én procent af befolkningen – cirka 55.000 personer - skal have undervisning i brugen af AI for at afmystificere teknologien.

Læs også: Tech-design skal redde verden

Undervisning på europæisk skala

Med i paneldebatten ved årets TechBBQ var også Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri. Han ser det finske eksperiment som inspiration for hele Europa.

- Det vil jeg gerne se på europæisk skala. AI skal demokratiseres, så visionerne og forståelsen kommer nedefra. Men medierne og politikerne skal også kunne forstå AI, før de begrænser det, sagde han

I paneldebatten deltog også Michael Breinholst, Head of Trade Platform i Coinify, Jonas Tyle, Digital Strategic Manager i Digital Hub Denmark og moderator Peter Kofler, bestyrelsesformand i Dansk Iværksætter Forening.

Læs også: Færre end 249 ansatte? Få hjælp til digitalisering

Fakta

Artificial intelligence

- Begrebet AI eller kunstig intelligens dækker over computere eller maskiner, der kan handle ”intelligent” og løse opgaver.

- AI optræder ofte i form af programmer, der er kodet til at efterligne menneskelig tænkning.

- AI forveksles ofte med machine learning, som er en underkategori til AI.

- Machine learning handler om algoritmer, der gennem erfaring automatisk forbedrer sig.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold