Flere træer skal være med til at skabe skygge og  sænke temperaturerne på Manhattan i New York City.

Access Cities
19.09.19 DIB Nyheder

Løvens hule i New York: Danske klimaløsninger i finalen

Tre danske virksomheder har kvalificeret sig til finalen i en international konkurrence om at levere de bedste klimaløsninger til New York City. Ifølge konsulentvirksomheden Rambøll er det et perfekt udstillingsvindue.

Den 24. september skal tre danske virksomheder i Løvens Hule i New York. Det sker, når virksomhederne Rambøll A/S, Novenco A/S og Danfoss A/S skal præsentere hver deres løsning på, hvordan millionbyen kan tackle luftforurening og høje temperaturer for et panel af repræsentanter fra New Yorks bystyre.

I Rambøll A/S er der store forventninger til mødet med de amerikanske dommere.

- For os handler det i høj grad om synlighed og muligheden for at præsentere ét værktøj, der kan effektivisere investeringer i grøn infrastruktur, som en del af tilpasningen til et fremtidigt klima. Vi er ikke blevet lovet nogle opgaver, udover dem vi allerede har i byen, men vi håber, at de finder vores løsning så attraktiv, at de vil lade os prøve det i en del eller hele byen, siger Christian Nyerup Nielsen, direktør i Rambølls internationale division for klimatilpasning. 

Rambølls løsning med det rockede navn AC/DC er i sin essens en meget omfattende beregner, der præcist kan sige, hvad effekten af grønne investeringer vil være på både temperaturer, luftforurening, samfundsøkonomi og borgernes helbred. Helt ned til plantningen af et enkelt træ, kan den fortælle, hvad der giver det bedste afkast.

- Det er et ret stærkt 3D beregnings-værktøj, der helt ned på gadeniveau kan sige, hvad plantningen af træer og andre former for grøn infrastruktur betyder for temperaturen og luftforureningen. Men det helt særlige er, at modellen også kan sige, hvad den socioøkonomiske gevinst er af klimatiltag. Hvad vil de få at betydning for indbyggernes helbred, lægebesøg og udgifter til køling etc., siger Christian Nyerup Nielsen, der glæder sig til at komme til New York og præsentere løsningerne.

Læs også: Amerikansk opsving begynder at slå sprækker

Stor synlighed

I Dansk Industri er der også stor glæde over, at tre danske virksomheder, der alle også er DI-medlemmer, har kvalificeret sig til finalen, der løber af stablen under New York Climate Week.

- Det er ingen hemmelighed, at danske virksomheder er verdensførende inden for udviklingen af grønne løsninger og vores håb er, at vi kan engagere og inspirere beslutningstagere, virksomheder og almindelige borgere under klimaugen i New York, siger Louis Funder, General Manager på DI’s kontor i USA.

Ifølge Louis Funder er Danmark og danske virksomheder på forkant, når det gælder bæredygtig byudvikling. En position, som er blevet udviklet og forfinet gennem mange år.

- Bæredygtige byer starter med bæredygtige løsninger, og mange danske virksomheder har knækket koden til, hvordan løsninger kan tilpasses og replikeres i nye markeder, med fokus på at skræddersy løsningerne til en bys specifikke behov. Det beviser Novenco, Danfoss og Rambøll når de præsenterer deres konkrete løsninger overfor repræsentanter fra New Yorks bystyre og publikum ved finalen den 24. september, siger Louis Funder.

DI’s administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, deltager sammen med stats- og regeringsoverhoveder, virksomhedsledere og andre interessenter også i klimaugen for at kaste lys over de bedste klimaløsninger og diskutere, hvor der kan gøres endnu mere for at promovere grønne danske løsninger.

Læs også: Mere energieffektivisering

Fakta om New York Climate Week         

New York Climate Week finder sted i år fra 23.-29. september og arrangeres af FN og byen New York. Klimaugen vokser år for år, sammen med interessen for at diskutere udfordringer og løsninger på klimaforandringerne. Læs mere om New York Climate Week her 

Access Cities 

Finalen hvortil de tre danske virksomheder skal præsentere deres løsning, udspringer af projektet Access Cities, som sigter mod at styrke bæredygtig byudvikling, igennem innovative, levedygtige og skalerbare løsninger på bæredygtighedsudfordringer i fem projekt byer: New York City, München, Singapore, København og Århus.

Læs mere om Access Cities her. Du kan også løbende holde dig opdateret gennem Access Cities’ nyhedsbrev.

 

Hvis du er i New York under klimaugen, kan du tilmelde dig Access Cities finalen ganske gratis her (https://accesscities.org/events/nyc-open-innovation-call/).

 

Louis Funder

Louis Funder

Generel Manager, US

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +12028132276
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold