Anne Paulin er uddannet master of science fra Copenhagen Business School og blev til folketingsvalget 2019 valgt ind i Vestjyllands Storkreds.

Foto: Socialdemokratiet
13.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Anne Paulin (S) på DI’s topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde i Danmark til Anne Paulin, nyvalgt folketingsmedlem og klima,- energi og forsyningsordfører for Socialdemokratiet.

Anne Paulin er nyt folketingsmedlem for Socialdemokratiet og har ordførerskaberne klima, forskning og forsyning. DI Business har spurgt hende, hvordan virksomhederne og politikerne fremadrettet skal samarbejde om blandt andet den grønne omstilling.

Anne Paulin deltager til DI Topmødet 2019, hvor hun vil tale med virksomheder om erhvervslivets og politikernes fremtidige udfordringer og samarbejde.

Hvorfor er det som ny folketingspolitiker vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Som klima- og energiordfører er jeg dybt optaget af, hvordan vi lykkes med at nå i mål med den ambitiøse målsætning om reduktion af 70 pct. af vores CO2-udledning inden 2030.

- Det kan ikke lade sig gøre uden et stærkt samspil med industri og erhvervsliv. Derfor glæder jeg mig til at høre innovative bud fra industrien på, hvordan vi styrker arbejdet med den grønne omstilling.

Hvilke partnerskaber eller alliancer med eksempelvis erhvervsliv eller organisationer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- Det er vigtigt, at erhvervsliv og organisationer er aktive medspillere og bidrager til at realisere de politiske målsætninger på det grønne område.

- Til gengæld har vi politikere en stor forpligtelse til at lytte til  dem, der sidder med den praktiske viden og kan se, hvilke barrierer der kan være, og hvilke initiativer der kan være gavnlige.

- Samskabelse og dialog mellem organisationer, virksomheder og det politiske niveau er altafgørende for at sikre Danmark en stærk position i den grønne omstilling.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Jeg oplever et meget positivt samarbejde, hvor erhvervslivet bidrager med vigtig viden og ideer. Samtidig er der respekt for den politiske og økonomiske virkelighed, hvor vi ikke altid kan gøre alt det gode på én og samme tid.

Læs også: Ny på tinge: Mød Samira Nawa (R) på DI’s topmøde

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold