Mai Villadsen har tidligere været politisk rådgiver i Enhedslisten og blev ved folketingsvalget i juni 2019 valgt ind i Nordsjællands Storkreds.

05.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Mai Villadsen (EL) på DI’s topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde til Mai Villadsen, nyvalgt folketingsmedlem og klimaordfører for Enhedslisten.

Mai Villadsen er en af Enhedslistens nye folketingsmedlemmer og ordfører for blandt andet klima, uddannelse og forskning. DI Business har spurgt hende om, hvordan hun ser virksomhedernes rolle i fremtidens politiske arbejde.

Mai Villadsen deltager til DI Topmødet 2019, hvor hun vil tale med virksomheder om den grønne omstilling, fremtidige udfordringer og klimaløsninger.

Hvorfor er det som ny folketingspolitiker vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Erhvervet spiller en helt essentiel rolle og har et stort ansvar for den grønne omstilling – både fremadrettet og historisk. Derfor er det også vigtigt, at vi har en god dialog og sammen finder den bedste løsning for fremtidens Danmark.

Hvilke partnerskaber eller alliancer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- Dansk erhvervsliv er på en række områder helt unikt og har erfaringer, der kan bruges i hele verden.

- Umiddelbart er vores vindmølleindustri, vores erfaringer inden for energieffektiviseringer og produktion af pumper og termostater områder, der falder mig ind. Det er vigtigt, at vi får alle de innovative, progressive løsninger i spil.

- Det kræver selvfølgelig også, at erhvervslivet er omstillingsparate og klar til at løfte opgaven. Vi skal fokusere på fremtidens erhverv – ikke fortidens.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Det er klart, at vi ikke er lige gode venner med alle. Når det er sagt, er jeg overrasket over, hvor mange danske virksomheder, der rent faktisk proaktivt arbejder for højere klimamålsætninger og for en mere ambitiøs grøn politik.

- Det er utroligt positivt. Jeg håber, at de bliver ved med at trykke os politikere på maven, når vi ikke er ambitiøse nok.

Læs også: Ny på tinge: Mød Mona Juul (K) på DI’s topmøde

Mai Villadsen er en af en række nye folketingspolitikere, du kan møde på DI's topmøde 17. september.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold