Direktør i SEAS-NVE Jesper Hjulmand ser det som sit ansvar at skabe bæredygtig vækst og udvikling inden for energiområdet i tæt dialog med kunderne.

Foto: SEAS-NVE
29.01.20 DIB Nyheder

600 grader varme sten skal løse klimaudfordring

Varme sten kan bidrage til at løse problemet med lagring af energi, håber SEAS-NVE, der ser det som sit ansvar at bidrage til grøn og bæredygtig vækst.

Der er varmt som ind i helvede i stenlagret i Risø. Den megen varme stammer fra overskudsenergi fra el-nettet, der ved hjælp af en elektrisk blæser opvarmer mange tusinde sten til 600 grader.

På vindfattige dage, hvor der ikke er så meget energi, kan energien fra de varme sten føres tilbage til el-nettet – og på den måde går energien ikke til spilde, fortæller direktør i SEAS-NVE Jesper Hjulmand, der er gået full force ind i kampen for en grønnere fremtid. 

- En af de vigtigste udfordringer i den grønne omstilling er at skabe balance mellem den svingende produktion af vedvarende energi og forbruget i hjem og virksomheder, Projektet her er et af de første fysiske forsøg på at løse lagringsproblematikken, og det kan danne grobund for yderlige initiativer inden for lagring, siger han.

Læs også: Klimamøde: Siemens, Tivoli, JJW Arkitekter og IBM er klar

Grøn el til 200.000 familier

Varme sten er dog langt fra det eneste sted, hvor SEAS-NVE sætter ind for at bidrage til den grønne omstilling.

- Vi ser det som vores ansvar som andelsejet energi- og fibernetkoncern at skabe bæredygtig vækst og udvikling inden for energiområdet i tæt dialog med vores kunder, siger Jesper Hjulmand.

Gennem 10 år har SEAS-NVE stået bag elbiloperatøren Clever, der arbejder med innovative opladeløsninger og blandt andet indviede den første lynladestation i Fredericia i maj 2019.  

Desuden har SEAS-NVE gennem sit engagement i havvindmøllepark Rødsand 2 ved Rødby på Lolland leveret masser af grøn strøm til forbrugerne på Sydhavsøerne og Sjælland. De 90 møller leverede sidste år el nok til at dække forbruget hos flere end 200.000 familier.

Direktør Jesper Hjulmand vil dog også gerne fremhæve samspillet med forbrugerne. Det sker konkret gennem app’en, energiassistenten Watts, der hjælper brugerne med at holde øje med deres energiforbrug.

- Opmærksomheden omkring forbruget er med til at reducere vores kunders forbrug med op til 10 procent. Det batter virkelig noget, siger Jesper Hjulmand.

Læs også: ”Vi skifter ikke bare 1.600 lastbiler ud”

 

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold