30.01.20 DIB Nyheder

Arbejdsløsheden falder ikke mere i denne omgang

Nye tal: Efter flere år med jobfremgang og faldende arbejdsløshed, er opsvinget gået i stå. Og 2020 kommer efter al sandsynlighed til at være præget af økonomisk lavvækst, international usikkerhed og stilstand i arbejdsløsheden.

Ledigheden forblev stort set uændret i december måned på 104.300 personer. Det svarer til en ledighedsprocent på 3,7 pct., viser tal fra Danmarks Statistik.

- Antallet af arbejdsløse forblev stort set uændret i december måned. Og selv om 2019 blev året med den laveste arbejdsløshed siden finanskrisen, tyder meget på, at vi nu har set den laveste ledighed i denne omgang, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Den økonomiske vækst er gået i stå i vores nabolande, og det betyder færre nye job i Danmark. Derfor tror jeg desværre ikke, at færre mennesker vil blive ledige i år, siger Steen Nielsen.

- Antallet af arbejdsløse har ganske vist været stort set det samme gennem det seneste år, men det er vigtigt at huske på, at det ikke er de samme personer, der har været ledige hele året. Hver eneste måned finder næsten 20.000 ledige et nyt job, mens andre til gengæld bliver jobsøgende, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold