08.01.20 DI Business Nyheder

DI efter nye ledighedstal: ikke så ringe endda

Nye tal: Lidt flere blev ledige i november, men lønmodtagernes beskæftigelse har været stigende i 2019

Lidt flere danskere blev arbejdsløse i november sidste år, viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik. Ledigheden er stort set uændret, og steg kun med 300 personer i november. Bruttoledigheden er på 104400, og det svarer til en ledighedsprocent på 3,7 pct.

- Ledigheden er stort set uændret i november, og sådan har det generelt været i 2019. Det er nu ikke så ringe endda, for samtidig er lønmodtagerbeskæftigelsen ifølge de seneste tal, der går frem til oktober 2019, steget med mere end 28.000 personer, siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.

- Den større arbejdsstyrke har især fundet beskæftigelse i de private virksomheder, og det er selvfølgelig meget positivt, for det vidner om, at der fortsat er fremgang i mange virksomheder, siger Steen Nielsen.

- Men vi må nok forberede os på, at vi ikke kan blive ved med at se os fri af den økonomiske afmatning i udlandet. DI forventer, at en svagere vækst i eksporten vil føre til en klar svækkelse af væksten i økonomien i 2020, en lavere fremgang i beskæftigelsen end tidligere år samt en stort set uændret ledighed, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret