Selvom overenskomstforhandlingerne nu går i gang og kræver tid, er direktøren for Ulstrup Plast A/S klar til at byde ind i klimapartnerskabet for produktion.

Foto: Ulstrup Plast
06.01.20 DIB Nyheder

Direktør: ”Klimapartnerskaber kan gøre en forskel”

Adm. direktør Søren Ulstrup fra Ulstrup Plast A/S er et positivt medlem af klimapartnerskabet for produktion. Han håber, at nye tiltag får europæisk forankring, så kravene til at drive virksomhed i Danmark ikke stiger yderligere.

I Lynge nord for København laver Ulstrup Plast A/S teknisk plastsprøjtestøbning - blandt andet stomiringe, hospitalsudstyr og kabinetter til kommunikationsudstyr.

Virksomheden er i gang med at begrænse sin egen CO2-udledning, og adm. direktør Søren Ulstrup er positiv indstillet overfor det kommende arbejde i klimapartnerskabet for produktion, som virksomheden er medlem af.

Hvad synes I om klimapartnerskaberne?
- Det er jo meget nyt, så vi må se hvor meget det kan flytte – men umiddelbart er jeg da positiv og tror, at de kan gøre en forskel, siger Søren Ulstrup.

Har I forslag til Klimapartnerskabet for Produktionsvirksomheder?
- Vi ønsker, at der ses på lovgivningen omkring afgifter på genbrugsvarme – en lempelse her vil gøre, at mange flere firmaer vil investere.

Hvor langt kan klimapartnerskabet nå indtil februar/marts?
- Forhåbentligt langt, men det er svært at udtale sig om, da vi lige er startet. Det skal også ses i lyset af at arbejdet falder samtidig med, at vi også er nogle, der skal forhandle OK.

Hvad gør I selv for at begrænse CO2-udledningen?
- Vi har udskiftet alle lysstofrør med intelligente LED lys . Vi har udskiftet el-varmere til opvarmning af bygningerne med kompressorer. Vi har efterisoleret og sat nye cirkulationspumper op til vores varme vand, og vi er ved at se på udskiftning af vores porte med hurtigt åbne/lukke-porte

Har I evt. forslag/tiltag, der kan inspirere uden for Danmark?
-
Jeg tror alle de forslag, vi kommer op med, vil kunne inspirere.

Er der behov for, at regeringen ændrer loven for at gøre produktionsvirksomhederne grønnere?
- Jeg tror, det kan være farligt, hvis ikke dette bliver en europæisk beslutning. Vi risikerer, at virksomhederne flytter ud, hvis kravene til at drive virksomhed i Danmark stiger - uden at de stiger i Europa, siger adm. direktør Søren Ulstrup fra Ulstrup Plast A/S.

Se også: DI's site om regeringens klimapartnerskaber

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Lars Bach Jensen

Lars Bach Jensen

Fagleder, International energi- og klimapolitik

  • Direkte +45 3377 3511
  • Mobil +45 2949 4401
  • E-mail labj@di.dk

Relateret indhold