Prisoverrækkelse på SMV DAGEN i Aarhus: Formanden for DI’s SMV-udvalg, adm. direktør Vibeke Svendsen, Envotherm A/S, CFO Ulrik Thestrup Hansen, Chief Operation Officer Karsten Klein, CEO og bestyrelsesformand, Leif Hansen, og adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Foto: Niels Hougaard
27.01.20 DIB Nyheder

Grøn prisvinder 20-dobler omsætning på 10 år

Virksomheden Lundberg Tech A/S vinder Dansk Industris Initiativpris 2019 efter modig omstilling og massiv grøn vækst.

Affald er blevet til big business for SMV-virksomheden Lundberg Tech A/S i Lille Skensved på Sjælland. Maskinfabrikkens opfindelse af maskiner, der kværner industriaffald om til genbrugeligt materiale har på blot 10 år skabt et globalt gennembrud med datterselskaber i Tyskland, USA og Kina, mens omsætningen er vokset 30 procent om året til 90 millioner kroner fra 4 millioner kroner i 2009.

Lundberg Tech A/S grønne væksthistorie blev mandag hædret med Dansk Industris Initiativpris 2019 ved årets SMV DAGEN 2020 på hotellet Comwell Aarhus.

Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen overrakte prisen til ledelsen bag succeshistorien: CEO  og bestyrelsesformand, Leif Hansen, COO Karsten Klein og CFO Ulrik Thestrup Hansen.

- Lundberg Tech er et sandt grønt væksteventyr. Det er et skoleeksempel på en virksomhed, der forstår at udnytte mulighederne i den grønne omstilling, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Hos Rockwool former virksomhederne den grønne fremtid

Vi har haft succes, fordi vi turde gå efter mulighederne. Vi har haft fokus på et enkelt produkt, som vi kan fremstille i Danmark. Leif Hansen, bestyrelsesformand og medejer, Lundberg Tech A/S

Mod til at vokse 

Lundberg Tech er udvalgt blandt de 18 regionale vindere af initiativpriser for 2019. Hovedkriteriet har været ”Mod til skalering”, hvilket virksomheden i høj grad lever op til.

Skiftet fra klassisk lokal underleverandør i maskinindustrien til global spiller blev indledt i 2009 med Leif Hansen og Karsten Kleins køb af virksomheden. I dag producerer og installerer Lundberg Tech totalløsninger til håndtering og opsamling af spild fra proces- og pakkemaskiner i industrien. Virksomhedens maskine suger alt affaldet op, findeler og sorterer det, så det kan indgå i ny produktion.

- At få Initiativprisen er den største anerkendelse, vi har fået, så det er vi rigtigt stolte over. Vi har haft succes, fordi vi turde gå efter mulighederne. Vi har haft fokus på et enkelt produkt, som vi kan fremstille i Danmark i samarbejde med andre underleverandører, sagde Leif Hansen ved prisoverrækkelsen.

Læs også: IBM: Grønne løsninger via samarbejde-samarbejde-samarbejde

Skaber lokale arbejdspladser

Udover vækst i omsætning og resultat er medarbejderantallet steget fra 7 til 43 ansatte. Leif Hansen fortalte videre, at Lundberg Techs vækst også har skabt omkring 30 job hos andre underleverandører.

Lundbech Techs ledelses vækstambitioner er langt fra mættet endnu. Planen er at nå en trecifret millionomsætning i løbet af en kortere årrække. 

- I 2020'erne er det tid til en 2. bølge, hvor vi konverterer kundernes spild til grøn værdi, sagde han. 

Dansk Industri uddeler hvert år initiativprisen ved SMV Dagen.

Lundberg Tech vandt den regionale initiativpris for DI Roskilde/Køge Bugt i oktober 2019.

Læs mere om virksomheden her. 

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold