DI støtter styrkelsen af digitale kontroller, som sikrer højere kvalitet i regnskabsaflæggelsen.

Foto: Colourbox
28.01.20 DIB Nyheder

Har du fravalgt revisor? Ny kontrol tjekker om du må

Virksomheder, der har fravalgt revision, vil fremover blive kontrolleret for, om de opfylder betingelserne. DI bakker op.

Når virksomheder fremover indgiver deres årsrapport, vil Erhvervsstyrelsen nu også automatisk kontrollere, om virksomheden opfylder betingelserne for at fravælge revision.

Ifølge en meddelelse fra Erhvervsstyrelsen sker det gennem en udvidelse af de automatiske modtagekontroller. Hvis virksomheden ikke overholder betingelserne for fravalg af revision, vil den i langt størstedelen af tilfældene modtage en besked i forbindelse med indberetningen. Hvis virksomheden vælger at overhøre beskeden og dermed fortsætter indberetningen, kan virksomhedens regnskab efterfølgende blive udtaget til kontrol.

- Fra DI’s side støtter vi op om styrkelsen af de digitale kontroller, som skal sikre en højere kvalitet i regnskabsaflæggelsen, siger fagleder Kristian Koktvedgaard, DI.

Han oplyser, at erhvervsstyrelsen gennem længere tid har arbejdet målrettet med en styrkelse af de digitale kontroller, herunder de digitale modtagekontroller. Udvidelsen her er seneste skud på stammen.

- Det er et godt eksempel på anvendelse af moderne teknologi i tilsynsområdet – en anvendelse, der frigiver ressourcer til en mere målrettet og risikobaseret kontrolindsats, der kan rettes imod dem, der bevidst snyder, siger Kristian Koktvedgaard.

Kontrollerne aktiveres primo februar 2020, og du kan læse mere om dem her: Teknisk vejledning og dokumentation for Regnskab 2.0: Kontroller

Fakta

Fravalg af revision

En række betingelser skal være opfyldt, før en virksomhed kan fravælge revision.

Virksomheden må bl.a. i to år i træk ikke overskride to af følgende størrelser på balancedagen:

- en balancesum på 4 mio. kr.

- en nettoomsætning inkl. eventuelle finansielle indtægter på 8 mio. kr. og

- et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret.

Herudover skal det i den foregående årsrapport oplyses, hvis revision fravælges fremadrettet. 

Kilde: Erhvervsstyrelsen 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms & Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold