13.01.20 DIB Nyheder

IT-sikkerheden i danske virksomheder er i europæisk top

Næsten alle danske virksomheder har implementeret en eller flere it-sikkerhedsforanstaltninger, viser tal fra Eurostat. DI ser frem til jævnlige tilstandsmålinger af cyber-og informationssikkerheden.

97 procent af virksomhederne har implementeret en eller flere foranstaltninger. Dermed ligger Danmark i toppen i Europa, når vi taler basal it-sikkerhed.

Tallene viser også, at truslen fra cyberkriminelle  og de potentielt store økonomiske konsekvenser, der kan følge med, tages alvorligt af danske virksomheder. 

- Danske virksomheder er blandt de mest digitale i verden. Derfor er det rigtig godt, at virksomhederne også tager den digitale sikkerhed alvorligt, siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI Digital.

56 procent af virksomhederne i Danmark har valgt at tegne en forsikring mod it-sikkerhedshændelser, hvilket er en markant større andel end de øvrige EU-lande.

- Vi skal gøre den stærke it-sikkerhed til en styrkeposition. Med den kommende mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig anvendelse af data kan virksomhederne vise omverdenen, at de er sikre, siger Morten Rosted Vang

Tallene viser dog, at der er brug for at løfte niveauet for den danske it-sikkerhed. DI ser derfor frem til, at der bliver etableret jævnlige tilstandsmålinger af cyber-og informationssikkerheden i Danmark, som er et initiativ i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed 2018-2021.

For eksempel er det ikke tilstrækkeligt, at der er adgangskontrol til virksomhedernes netværk, som Eurostat spørger til i undersøgelsen – det skal helst være en to-faktor adgangskontrol.

Alle virksomheder har dog ikke brug for samme it-sikkerhedsniveau:

Der er  ikke behov for samme it-sikkerhed i en smedevirksomhed som hos et softwarefirma, så det første, man skal gøre, er at lave en analyse af, hvor stor risikoen er for den enkelte virksomhed. Det er kun hver anden virksomhed, der laver den slags risikoanalyser, og det er ikke nok, siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI Digital.

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold