10.01.20 DI Business Nyheder

Lav inflation giver danskerne øget købekraft

Nye tal: Inflationen er meget lav viser tal fra Danmarks Statistik, men det får foreløbig ikke danskerne til at bruge flere penge.

I december 2019 steg forbrugerpriserne med 0,8 procent i forhold til samme måned for et år siden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Inflationen er utrolig lav, og det er med til at sikre danskerne øget købekraft. Over det seneste år er det blevet billigere at købe tøj, elektricitet og computere, mens husleje, fødevarer og benzin er blevet lidt dyrere, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Trods forbedret økonomi er danskerne dog forsigtige med at bruge penge.

- Den lave inflation og negative renter har styrket danskernes privatøkonomi. Men på trods af en forbedret privatøkonomi, så er danskerne tilbageholdne med pengene, og bruger ikke alt, hvad de tjener. Usikkerhed og lav vækst i verden omkring os kan have fået forbrugerne til at holde lidt igen, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret