27.01.20 DI Business Nyheder

Lavere humør i tysk erhvervsliv

Nye tal: Erhvervstilliden i Tyskland er på et meget lavt niveau. Der er desværre ikke udsigt til en hurtig vending i tysk økonomi, mener DI

Det tyske IFO-indeks faldt i januar til 95,9 mod 96,3 i december. IFO-indekset er den ledende temperaturmåling på erhvervstilliden i Tyskland.

- Tysk erhvervsliv skruede ned for optimismen i januar. Det er især bekymrende, at der er lave forventninger til udviklingen i de kommende seks måneder, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Erhvervstilliden steg lidt i slutningen af 2019, men fremgangen er desværre ikke fortsat ind i det nye år. Erhvervstilliden ligger på et meget lavt niveau, og det varsler desværre ikke, at der er en hurtig vending på vej i tysk økonomi, siger Allan Sørensen.

- Tyskland er danske virksomheders største eksportmarked. Derfor har udviklingen i tysk økonomi stor betydning for dansk eksport, siger Allan Sørensen.

- Den svage vækst i Tyskland og faldet i tysk industriproduktion har desværre kostet ordrer til dansk erhvervsliv. Vores eksport til Tyskland er faldet med 1,4 procent over det seneste år, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret