Berendsens adm. direktør Henrik Luxhøj opfordrer alle virksomheder til at få gang i cirkulær økonomi nu, før der kommer en ny lavkonjunktur.

13.01.20 DIB Nyheder

Topchef opfordrer alle: Sæt høje klimamål nu

Timingen er oplagt for høje klimamål, mener Berendsens adm. direktør Henrik Luxhøj. Cirkulær økonomi  bør tænkes ind i alle virksomheder.

Det er snart slut med at brænde nedslidte håndklæder, duge og uniformer hos tekstil-virksomheden Berendsen. Det slår adm. direktør Henrik Luxhøj fast. Han har sat høje klimamål i virksomheden, om at stof og tekstiler skal genbruges 100 procent inden 2030.

Virksomheden tænker cirkulær økonomi ind i alle grene af virksomheden, og derfor skal brugte tekstiler genbruges som råmateriale andre brancher. Henrik Luxhøj ser et oplagt vindue til at alle andre virksomheder tager fat på samme proces.

- Det er nu, I skal konvertere til en cirkulær forretningsmodel, lyder opfordringen fra topchefen i denne video, hvor han har DI Service klimastafet. Henrik Luxhøj uddyber:

- Det vil give jeres forretning et solidt fundament, så I vil kunne opfylde kundernes CSR-forventninger. Der skal nok komme en lavkonjunktur før 2030. Derfor er det nu, at alle skal med på den cirkulære rejse, fordi erhvervslivets rolle bliver afgørende for at nå regeringens klimamålsætning.

Se klimastafet: COWI’s input til regeringen

Rich Text

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold