20.01.20 DIB Nyheder

Virksomhederne ansætter færre nye medarbejdere

Nye tal: Beskæftigelsen var stort set uændret fra oktober til november. Der er tegn på, at væksten i antallet af nye job er ved at tage af, vurderer DI.

Beskæftigelsen var næsten uændret fra oktober til november, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet er beskæftigelsen i de private virksomheder steget med 27.000 personer i de seneste 12 måneder. Der er nu i alt 2.795.700 beskæftigede i den private og offentlige sektor.

I november var antallet af arbejdspladser stabilt. Det bekræfter tendensen gennem det seneste år til, at der skabes færre job end tidligere, siger vicedirektør Steen Nielsen. 

I løbet af det seneste år blev der skabt 27.000 flere arbejdspladser i de private virksomheder, mens der året før blev skabt 42.000 private job.

Virksomhederne ansætter færre nye medarbejdere. Sidste år ansatte virksomhederne en tredjedel færre nye medarbejdere end året før. Det er et tegn på, at jobfesten er ved at slutte for denne omgang, siger Steen Nielsen, DI.

DI forventer 11.000 flere private job i 2020. Det er markant lavere end de 27.000 nye private job, der blev skabt det seneste år. 

Vi regner med, at virksomhederne vil blive endnu mere forsigtige med at ansætte medarbejdere i 2020. Der er stadig udsigt til fremgang, men den bliver den betydeligt mindre end i de seneste år, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI. 

Der er udsigt til en svagere vækst i eksporten. Det vil ramme danske virksomheder, så de kommer til at skabe færre job i år, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret