26.10.20 DIB Nyheder

Detailomsætningen er øget under coronakrisen

Nye tal: Detailhandlen er en af de få brancher, der har øget omsætningen under coronakrisen. Men et par usikre måneder venter, mener DI

Detailomsætningen faldt med 0,9 procent i september. Men salget er i tredje kvartal samlet set gået frem med 1,8 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Detailhandlen er en af de få brancher, der har øget omsætningen under coronakrisen. Vi har været meget mere hjemme end normalt, og det har givet ekstra omsætning i supermarkeder, byggemarkeder og elektronikforretninger, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Handlen over internettet har taget et gevaldigt spring. Krav om afstand og social distance har fået mange til at sidde trygt derhjemme og lave deres indkøb på internettet, siger Allan Sørensen.

- Udbetalingen af feriepengene har givet detailhandlen et ekstra boost i oktober. Men detailhandlen ser også ind i et par usikre måneder, hvor de nye skærpede restriktioner måske kan få nogle kunder til at holde sig hjemme. Det kan give endnu mere travlt for internetbutikkerne, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold