Der har været et alvorligt hul i redningsnettet i forhold til underleverandørvirksomheder ramt af restriktione. Men det hul er nu dækket ind, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Sif Meincke
28.10.20 DIB Nyheder

DI: Hjælpepakker giver tiltrængt hjælp og lukker hul i redningsnet

Tirsdag aften blev Folketinget enige om at forlænge og udvide hjælpepakker til coronaramt erhvervsliv. Det er en vigtig hjælp, mener DI, der også ønsker mere langsigtede løsninger.

Med den politiske aftale om hjælpepakker kommer der vigtig og tiltrængt hjælp til de mange virksomheder og arbejdspladser, der er hårdt trængte af nye coronarestriktioner, vurderer Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.  

- Aftalen er en vigtig hjælp til virksomheder og arbejdspladser, som ellers kunne være nødsaget til at dreje nøglen om. Vores udfordringer er ikke klaret med aftalen her, men partierne har løst en bunden opgave ved at lægge en helt nødvendig redningsplanke ud til de mange virksomheder og job, der har så tydeligt brug for det – herunder også vores iværksættere, siger han. 

Aftalen forlænger hjælpepakkerne frem til 31. januar og er indgået mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten.  

Se hele den nye aftale her

DI-direktøren glæder sig over, at partierne med aftalen også kommer med hjælp til de mange trængte oplevelsesvirksomheder og underleverandører til eksempelvis messer og koncerter.

- Der har været et alvorligt hul i redningsnettet, når det gjaldt de mange underleverandørvirksomheder og deres medarbejdere, som er hårdt ramt af restriktioner, men ikke har været ordentligt dækket ind af hjælpepakkerne indtil nu. Samtidig er det virkelig godt nyt, at partierne er blevet enige om at prioritere penge til et genstartsteam for kulturen – det er der brug for, siger han.

Forlænget hjælpepakker med kompensation

DI ser positivt på, at hjælpepakkerne med kompensation for faste omkostninger bliver forlænget og udvidet, selv om loftet over kompensationen kan ramme flere store virksomheder og vigtige arbejdspladser.

- Situationen er, at også mange større virksomheder og vigtige arbejdspladser inden for især luftfarten og turisme er meget hårdt ramt på deres forretning af udviklingen i både Danmark og resten af Europa. Nu bliver de også hårdt ramt af loftet over kompensationen som ligger i aftalen. Derfor er der brug for at følge op med mere varige løsninger til at holde grænserne åbne og hjulene i gang – eksempelvis indførelsen af coronapas og brug af lyntest. , siger Lars Sandahl Sørensen.

DI: Brug for mere varige løsninger

Dansk Industri opfordrer regeringen og Folketingets partier til sammen at sikre, at der grundlæggende kommer mere varige løsninger på plads til at håndtere coronakrisen.

- Der er ingen udsigter til, at coronaen slipper sit tag i Danmark eller resten af verden lige foreløbigt. Derfor er det på høje tid, at vi får et varslingssystem på plads for fremtidige restriktioner, så regeringen og Folketinget sammen får skabt en tiltrængt klarhed og forudsigelighed for virksomheder, medarbejderne og danskerne i det hele taget, siger DI-direktøren.

Dystre udsigter for eksporten

Endelig mener DI, at regeringen og partierne med de nuværende udsigter til nye fald i eksporten bør være klar til at sætte hurtigt ind med hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi bør følge udviklingen i eksporten meget tæt – og være klar til at handle. Som situationen udvikler sig lige nu i landene omkring os, så bliver skyerne over eksporten stadig mørkere. Det skal regeringen og Folketinget være klar til at handle på – hurtigt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold