De er vigtigt, at politikerne i den kommende politiske sæson også har blik for, hvordan vi skaber ny vækst – og på den måde sikrer, at vi har krudt til næste gang, vi får brug for en krigskasse, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

06.10.20 DIB Nyheder

DI roser regeringsforslag: Det er nu, vi skal finde den grønne vækstvej

Regeringens plan om at investere i grøn omstilling og digitalisering er godt nyt, siger DI-chef Lars Sandahl Sørensen. DI har 42 forslag klar.

Statsminister Mette Frederiksen åbnede tirsdag den nye politiske sæson i Folketinget med et forslag om at øremærke et milliardbeløb årligt til grøn omstilling i de næste fem år. Det skal medvirke til at styrke klimaindsatsen som en vej ud af coronakrisens nedtur. 

- Vi skal bruge den økonomiske genopretning til at indfri vores løfte om en ambitiøs grøn omstilling. Vi foreslår derfor et nyt grønt råderum på 2 milliarder kroner årligt frem til 2025, så vi sammen skaber vished om de grønne investeringer i de kommende år, sagde statsministeren i sin åbningstale ifølge Ritzau.

Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen ser den politiske sæson som afgørende for Danmarks fremtid.

- Det er netop nu, at vi skal finde en grøn vækstvej ud af coronakrisen. Derfor er det også et vigtigt signal fra statsministeren, at regeringen er klar til at sætte turbo på den grønne omstilling af Danmark med investeringer i klimatiltag og en ny digitaliseringsstrategi for Danmark, siger han.

Blik for ny vækst afgørende

Dansk Industri ser dog gerne, at der gennemføres flere grønne investeringer regeringen lægger op til. Danmark og verden har oplevet det største økonomiske tilbageslag i moderne tid. Derfor skal de nye initativer skabe velstand og arbejdspladser, påpeger Lars Sandahl Sørensen.

Siden coronakrisens start har fokus været på krisestyring og på at holde hånden under økonomien og danske arbejdspladser.

- Men det er vigtigt, at politikerne i den kommende politiske sæson også har blik for, hvordan vi skaber ny vækst – og på den måde sikrer, at vi har krudt til næste gang, vi får brug for en krigskasse. Hvis regeringen ønsker at lægge en bund under velfærden med en ny lov, bør vi samtidig også have et mål for, hvordan virksomhederne kan skabe den vækst og velstand, der skal finansiere det, siger Lars Sandahl Sørensen.

Det er afgørende, at vi bruger krigskassen klogt, så vi skaber flest mulige job og mest mulig fremgang og udvikling for virksomheder og vores samfund som helhed. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

42 forslag fra Dansk Industri

DI har forud for Folketingets åbning offentliggjort et udspil med 42 konkrete forslag til, hvordan regeringen og Folketinget kan få Danmark og dansk økonomi på ret kurs i skyggen af coronakrisen. Forslagene kan iværksættes med det samme og fremtidssikre Danmark.

Mere om DI's 42 forslag

- Ud over investeringer i grøn omstilling og digitalisering, skal vi også booste vores eksport, fremrykke investeringer i infrastruktur og miljø og ny viden. Det er afgørende, at vi bruger krigskassen klogt, så vi skaber flest mulige job og mest mulig fremgang og udvikling for virksomheder og vores samfund som helhed. Det er bare om at tage fat, siger DI-direktøren.

Midlerne kommer dels fra den krisepulje på 9,2 mia. kr. som regeringen lancerede i forbindelse med finanslovsudspillet for 2021. Derudover kan Danmark søge om 9-10 mia. kr. fra EU’s genopretningsfond fra 2021-22.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold