DI's topchef Lars Sandahl Sørensen modtager fornem pris for sit arbejde for at fremme bæredygtighed blandt danske virksomheder.

08.10.20 DIB Nyheder

DI’s topchef kåret til årets Sustainability Leder

Adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen er i dag blevet kåret til Årets Sustainability Leder 2020. Han fortæller, at der er stor opbakning til den grønne og bæredygtige omstilling fra DI’s medlemsvirksomheder.

Det store fokus på bæredygtighed i Dansk Industri (DI) og de over 18.000 medlemsvirksomheder kaster nu en pris af sig til DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen.

Det er prisen ”Årets Sustainability Leder 2020”, der gives af mediet Sustain Report til en leder, der ”har gjort en målbar forskel i forhold til bæredygtighed og har formået at engagere og inspirere såvel sin egen organisation som aktører udenfor”.

Overrækkelsen af prisen skete i dag på Langelinie Pavillonen i København. Her blev Lars Sandahl Sørensen hyldet for at have en ”stor impact, som han bruger til at fremme den grønne omstilling i dansk erhvervsliv”. Ligeledes blev hans personlige engagement i den bredere bæredygtighedsdagorden fremhævet af juryen i deres motivation for valget af DI’s topchef.

Ved dagens prisoverrækkelse var der også hæder til Velux Gruppen, der modtog prisen for årets omstilling. Det skete på baggrund af Veluxs initiativ "Lifetime Carbon Neutral", som sætter en ny standard for virksomheders ansvar for deres historiske CO2-udledninger. Samtidig sætter VELUX Gruppen ambitiøse mål for at nedbringe egne og sin værdikædes fremtidige udledninger.

Læs også: Nipper: Målbar klimabelastning bliver afgørende for dansk eksport

Stor opbakning til bæredygtighed blandt virksomheder

Lars Sandahl Sørensen fortæller, at han er både stolt og ydmyg over at modtage prisen.

- Kigger du et år tilbage, er der godt nok sket meget i forhold til den grønne omstilling. Vi er i en rivende udvikling, og der bliver DI et omdrejningspunkt, fordi vi repræsenterer så mange brancher og virksomheder, som i allerhøjeste grad går op i den grønne omstilling og i reelle og konkrete handlinger. Så jeg og vi er taknemmelige og glade for anerkendelsen, siger han.

Lars Sandahl Sørensen tilføjer, at der fra DI’s medlemsvirksomheder er meget stor opbakning til bæredygtigheds-agendaen.  

- Hvis ikke vi i Danmark har kræfterne, overskuddet og samarbejdet til at gøre noget, hvem skulle så gøre det? Derudover er den grønne omstilling en fantastisk vækst- og forretningsmulighed, siger han og tilføjer:

– Jeg har været enormt positivt overrasket over, hvor stor opbakning der er til denne her agenda fra alle DI’s medlemsvirksomheder - også dem der udleder energi på et højt niveau. Vores holdning er, at vi ikke løser problemerne ved at lukke virksomheder. Hvis vi anerkender, at vi også har behov for cement i fremtiden, er det meget bedre, at det bliver produceret i Danmark, end at det bliver importeret. Vi skal kæmpe for at de virksomheder er så energieffektive og udledningsneutrale som muligt, så det bliver en fremtidig forretningsmulighed. 

 

 

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold