Det er iværksætteren Martin Thorborg, som blandt andet står bag søgemaskinen Jubii.dk og iværksætterforummet Amino, der er Sikkerpånettet.dk's ansigt udadtil.

Foto: Sikkerpånettet.dk
26.10.20 DIB Nyheder

Er du sikker på nettet - nyt værktøj tester på få sekunder

En ny hjemmeside skal hjælpe virksomheder med at forbedre sikkerheden på deres hjemmesider og e-mailservere. Det er DK Hostmaster, der i samarbejde med blandt andre Dansk Industri og Erhvervsstyrelsen, står bag det nye værktøj.

Oktober er national cybersikkerhedsmåned. Det betyder, at der er fokus på at løfte den digitale sikkerhed blandt danskerne og danske virksomheder. I den forbindelse lancerer en række virksomheder, organisationer og styrelser et nyt værktøj i form af hjemmesiden sikkerpånettet.dk.

På hjemmesiden kan du teste sikkerheden på din virksomheds hjemmeside, e-mailserver eller netværksforbindelse.

Derudover får du også at vide, hvad du kan gøre for at forbedre din og dine brugeres it-sikkerhed.

Læs også: Ni råd der gør din smv mindre "hackersårbar"

Digitalisering kræver sikkerhed

Der er god grund til at fokusere på it-sikkerheden blandt virksomheder. Danmark er et af de mest digitaliserede lande i Europe. Og ifølge digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri (DI), Christian Hannibal, øger det behovet for god it-sikkerhed.

- Heldigvis er der mange virksomheder, der kaster sig over de digitale muligheder. Det gælder også på nettet, hvor støre dele af salget flytter online. Derfor bliver virksomheden selvfølgelig også sårbar, hvis sikkerheden ikke er i orden på hjemmesiden, siger han.

Derfor mener DI-chefen, det er vigtigt, at virksomhederne hurtigt og nemt kan tjekke, om de er sikre på nettet.

Læs også: 40 års jubilar: ”Vi kommer også gennem coronakrisen”

Test på 10 sekunder

Det er netop formålet med den nye hjemmeside.
På hjemmesiden kan du skrive din virksomheds domænenavn eller mailadresse ind.

Derefter tager det omkring 10 sekunder, før du får overblik over eventuelle sikkerhedsrisici, og hvad du kan gøre for at øge sikkerheden.
Derfor håber Christian Hannibal også, at værktøjet vil blive brugt flittigt.

- Sikkerpånettet.dk er et godt og konkret værktøj, som vi håber, at rigtig mange vil bruge som én måde at blive mere sikker på.

Læs også: Her er nyttig virksomhedsinformation til orange verdenskort

Få mere viden om it-sikkerhed og digitalisering hos DI Digital.

Fakta:

SÅDAN SER IT-SIKKERHEDEN UD I DANSKE VIRKSOMHEDER

- Hver anden virksomhed blev ramt af en eller flere sikkerhedshændelser i 2019

- Over halvdelen (52 pct.) af virksomhederne tester deres medarbejdere gennem awareness-træning (e-læring i it-sikkerhed)

- En ud af fire smv’er (26 pct.) har ikke implementeret opdatering af styresystemer og backup af data – to helt essentielle sikkerhedsforanstaltninger

- Store virksomheder har et højere digitalt sikkerhedsniveau end smv’er. 82 pct. af de store virksomheder har ifølge Erhvervsstyrelsen et højt sikkerhedsniveau.

- Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen fra cyberkriminalitet er meget høj. Det betyder, at det er meget sandsynligt, at danske virksomheder vil blive udsat for forsøg på cyberkriminalitet inden for de næste to år. 

Læs mere om it-sikkerhed i danske virksomheder i PwC's Cybercrime Survey og Erhvervsstyrelsens rapport om digital sikkerhed i danske smv'er.

 

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold